Kao što smo i najavili, utakmica baraža za popunu regionalnog “centra” između Dobora i Budućnosti iz Gornje Slatine, na stadionu “Dr Milan Jelić” u Modriči, nije odigrana, jer gosti nisu došli u zakazano vrijeme. Ekipa Budućnosti i pored velikih pritisaka da se pojavi na utakmici, pokazala je svoj karakter i ispoštovala odluku Uprave i igrača kluba. Za svaku pohvala.

Za razliku od njih, na terenu su se pojavila dvojica sudija Velimir Drinić i Marko Maksimović, zbog kojih ekipa iz Gornje Slatine, nije htjela igrati, jer su još 12.10.2022. godine tražili njihovo izuzeće. Sve do danas, komesari su ispoštovali njihov zahtjev, ali ne posljednji komesar Joco Radić.

Ekipa Dobora dobiće ovu utakmicu službenim rezultatom, pa će naredne sezone, po prvi put u svojoj istoriji, igrati u Regionalnoj ligi RS, grupa “centar”. Čestitke momcima iz Modriče.

Da li se poslije ovakvog radikalnog poteza “Budućnosti” kreće ljepša budućnost za fudbal na našim terenima, jer su se oduprili do sada nedodirljivim. Kako saznajemo, veliki broj klubova podržava ih u nastojanju da se fudbal vrati istinskim sportskim radnicima i da se iz najljepše sporedne stvari izbace brojni mešetari.

Slijedi pauza, a poslije, vidjećemo…