Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje FK “Budućnost” iz Gornje Slatine, u vezi posljednjih dešavanja na posljednjoj utakmici Područne lige Modriča – Šamac i neodigravanja revanš utakmice baraža za popunu regionalnog “centra”. Saopštenje prenosimo u cjelini:

Ovim putem želimo ukratko da vam saopštimo neke stvari vezano za komunikaciju sa fudbalskim savezom utakmicom sa ekipom Crvene zvijezde (Gajevi), sudijama, te neodigranom utakmicom sa ekipom Dobora.

Prije utakmice sa ekipom iz Gajeva smo na par dana dostaviti saglasnost savezu, tražili smo da se utakmica igra u 11h. Dobili smo iz saveza odgovor da se sve utakmice moraju igrati u 17h, te su nam poslali 1 sudiju, koji nije bio u mogućnosti da sam sudi derbi kola. Kada se desio incident iz saveza su okrivili klub i igrača, a ne zvaničnog komessara i delegata, kao i kontrolora, koji su dozvolili da utakmica počne bez dovoljnog broja službenih lica. Pozvali smo savez Banja Luka gdje su nam saopštili da po zakonu utakmicu ne smije da sudi jedan sudija. Utakmica je završena službenim rezultatom 3:0 u korist Crvene zvijezde, ni to nam nije smetalo.

Revanš utakmica baraža:

Kada smo saznali da nam sude Marko Maksimović i Velimir Drinić poslali smo dopis savezu, gdje smo tražili izuzeće istih pošto smo od saveza još 2022. godine tražili isto i tad smo rekli da nećemo igrati ni jednu utakmicu, gdje oni sude. Pismeno iz saveza nismo dobili odgovor, al putem telefona nam je rečeno komesar određeuje sudije i da im ne pada na pamet da mijenjaju. Ako hoćete igrajte, ako nećete ne morate, sudije ostaju. Mi smo čvrsto stali iza naših riječi i nismo odigrali.

Kako smo poslije saznali da se sudije na utakmici koja je trebala biti odigrana nisu ni raspremale, što nije po protokolu i da sramota bude još veća Velimir Drinić je donio gajbu piva i sjedili su sa igračima Dobora i slavili ulazak u viši rang. Šta više reći?! Da li se sve znalo unaprijed?

Moramo napomenuti da FK “Budućnost” redovno plaća kotizacije, članarine i sve ostale obaveze savezu. Insfrastrukturno se možemo pohvaliti da imamo stadion da nam pozavide i prvoligaši.

Dosta klubova, kako iz Regionalne, tako i iz Područne lige je stalo uz nas, jer su nezadovoljn radom gore pomenutih, a hoćemo li istrajati do kraja, zavisi i od drugih ekipa, stoji u saopštenju FK “Budućnost” iz Gornje Slatine.