Održana je 22. sjednica Izvršnog odbora FSRS pred Skupštinu koja počinje u 13 časova na istom mjestu, u banjalučkom hotelu Jelena.
Nakon usvojenog dnevnog reda, potvrđene su odluke Komisije za hitna pitanja usvojeni su izvještaj o radu, revizirski i finansijski izvještaj za 2022. Godinu, kao i budžet za 2023. Takođe razmatran je izvještaj prvostepene i drugostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige Republike Srpske gdje je konstatovano da ima mnogo problema u samom procesu, pa će se o ovoj temi raspravljati na narednim sjednicama.
Phvaćena je ponuda za izvođača radova za devet terena sa veštačkom travom i očekuje se da postavljanje tih terena krene na ljeto.


Pod tekućim pitanjima prihvaćena je ostavka dosadašnjeg člana Izvršnog odbora FSRS Dejana Lukendića, a po prijedlogu PFS Banjaluka čiji je član, Lukendića će zamijeniti Dragomir Buco Ilić, dugogodišnji čelnik FK Krupa, kluba kojeg je doveo iz najnižeg ranga takmičenja do neslućenih visina. Ove odluke idu na verifikaciju Skupštini Saveza.