Šampioni Srpske i pobjednici Kupa ostajemo zauvijek! Ma šta mislili, to nam ne mogu uzeti. Četiri puta smo bili šampioni Republike Srpske i jednom pobjednici Kupa, i to će ostati i poslije nas. Ovako je za naš portal komentarisao prvi čovjek FK Krupe Dragomir Buco Ilić posljednju odluku klupskog rukovodstva kluba iz kanjona “Tijesno”, da nakon nedobijanja licence za nastup u Premijer ligi BiH, ekipu preseli u najniži rang takmičenja, Područnu ligu Banjaluka.

A, onda je otvorio dušu, ljut na sebe, i sve oko sebe, što je jedna takva priča završila na marginama…..

– 15 godina nikada nije kasnila plata jednog jedinog pfeninga, putovanja, pripreme, nas niko nikada nije izbacio iz hotela. Niti jedne jedine tužbe od igrača, a na stotine ih je prošlo kroz Krupu. Mogao bih ovako danima nabrajati, kome sam sve pomogao, koliko je trenera dobilo licence zahvaljujući nama, ko i kako je bio ugošćen i počašćen na našem stadionu, a čije sve smo održavali godinama unazad – priča Ilić.

A, sada slijedi trasnsformacija u svim segmentima.

-Iz poštovanja bez obzira na nekorektan odnos FSBiH prema nama, mi imamo obavezu i ako nam dopuste igraćemo Omladinsku Premijer ligu BiH. Očekujemo da nam se brzo jave po pitanju juniora, iako me ne bi čudilo da nas i ovdje zaskoče, jer BiH je zemlja čuda – sebi u bradu priča Buco Ilić.

A, onda se šalta na “Bundesligu”, ali onu banjalučku!

– Krupa je igrala “bundesligu” nekoliko godina, i verujte mi na riječ nikada nismo bili srećniji. Da bi shvatio bit fudbala moraš proći sve, a mi to prolazimo godinama. Uskoro nas očekuje prozivka, da vidimo čime raspolažemo. Nećemo mi našoj djeci praviti probleme oko Ugovora, oni su naša briga i sada, kao što su bili i dok smo igrali u najvišem rangu takmičenja – ističe Ilić.

-Nedavno sam uživo gledao polufinale Lige šampiona Milan – Inter. I to je fudbal, ali i ovo gdje smo mi sada je fudbal. Boli me, ali kome da kažem i kome da se žalim. Svakome njegovo – kaže Buco Ilić zamišljenog pogleda negdje u daljinu.

A na jesen Krupin autobus umjesto Sarajeva, Mostara, Tuzle imaće neke druge destinacije… Drvar, Zalužani, Ramići, Šargovac, Česma…

Svaki početak je težak, Krupin baš jeste…..