Fudbaleri prvoligaša Jedinstva iz Brčkog prvi dio sezone završili su na pretposljednjem 15. mjestu prvoligaške tabele sa 11 osvojenih bodova.

Brčaci su imali jednu tešku polusezonu, a čiji je početak obilježio odlazak šefa stručnog štaba Nusreta Muslimovića, samo sedam dana prije starta nove sezone. Uprava kluba odlučila je da kormilo provjeri mladom stručnjaku Zoranu Brković, Muslimovićevom pomoćniku i treneru u omladinskom pogonu.

Iza nas je jedna turbulentna polusezona. Imali smo problema već na samom startu prvenstva, kada uprava i dotadašnji trener Muslimović nisu postigli dogovor oko nastavka saradnje, pa mi je povjereno da vodim seniorski pogon. U prvenstvo smo ušli sa veoma mladom i neiskusnom ekipom, koja se u prvim utakmicama tražila i već nakon 3. kola uspjeli smo da se konsolidujemo i podignemo formu na potreban nivo i onda smo uspjeli napraviti niz od sedam utakmica bez poraza, ostvarivši 2 pobjede protiv Slavije u Lukavici i Podrinja u Janji, te 5 remija. Naša mlada i neiskusna ekipa dosta bodova je gubila u finišu utakmica plaćajući tako danak neiskustvu, naglašava Zoran Brković, strateg brčanskog Jedinstva.

On posebno apostrofira problem, koji je bio prisutan, a to je da stadion Jedinstva neispunjava osnovne uslove za igranje utakmice Prve lige RS, pa su Brčaci bili gosti u svakoj utakmici.

– Dosta problema vezano je za igranje domaćih utakmica, jer ne možemo da igramo na svom stadionu. U svakoj utakmici smo gosti i to je možda jedan od razloga što nismo ostvarili niti jednu domaću pobjedu. Polusezonu smo završili, a da od Vlade Brčko distrikta nismo dobili niti jednu marku i tako teškim uslovima, uspjeli smo da odigramo 15 utakmica i ostanemo konkurentni u borbi za opstanak. Po prirodi sam optimista i vjerujem u svoju ekipu i uz adekvatna 4-5 pojačanja, možemo ostati i naredne sezone prvoligaša, završava Zoran Brković, mladi fudbalski stručnjak.