Goran Brkić prvo je pojačanje FK Borac za nastavak sezone!

Brkić u Platonovu ulicu dolazi iz Tuzla Sitija, a ugovor će biti potpisan do kraja tekuće sezone, sa opcijom produžetka saradnje na još godinu dana.

– Ostalo je samo da Goran prođe ljekarske pregleda, nakon čega bi trebalo da potpiše ugovor. Radi se o profilu igrača za kojim smo tragali i koji bi trebalo da donese kreativnost u našoj igri. Procjena stručnog štaba je da nam na proljeće treba svježina u veznom redu, a sada je na Goranu da se dokaže u “crveno plavom” dresu –  poručio je Bogoljub Zeljković za ATV.

Goran Brkić rođen je 28. aprila 1991. godine u Pančevu. Prošao je kroz mlađe kategorije OFK Beograda, a u Premijer ligi BiH, nosio je još dres FK Mladost Doboj Kakanj. Sa novim saigračima upoznaće se 10. januara kada fudbaleri Borca počinju pripreme za nastavak sezone, a za to vrijeme čelni ljudi kluba nastavljaju da rade van terena.

– Mi nastavljamo pregovore sa još nekoliko fudbalera. Nije tajna da želimo da pojačamo sve linije tima za nastavak premijerligaške trke. U razgovorima smo sa igračima koji su nam interesantni i sve će biti poznato u narednim danima – kaže Zeljković.