Marko Brkić stepenicu po stepenicu dolazi u fudbalske visine. Ovaj talentovani momk rođen u Trnu pored Banjaluke u posljednjoj sezoni Premijer lige BiH izborio se za mjesto standardnog prvotimca Zvijezde 09, ali i mladog reprezentativca BiH kod Vinka Marinovića. Pažnja drugih klubova nije izostala, najupornija je bila Mura, i 19-ogodišni Brkić se obreo u Sloveniji.
– Mura je pratila moje igre u poslednjih pola godin,e s obzirom da im je bio potreban igrač sa mojim predispozicijama i kvalitetima. Na kraju sezone su poslali ponudu mom bivšem klubu, lako su našli zajednički jezik i sada sam već novi igrač slovenskog prvoligaša – kaže Marko, ali ne zaboravlja period proveden u Etno Selu Stanišići.
– Zvijezdi želim sve najbolje! To je klub koji mi je dosta toga dao u karijeri, klub u kojem sam zaigrao seniorski fudbal i naučio dosta dobrih stvari. Ove sezone mislim da opstanak neće doci u pitanje, jer vjerujem da u ekipi ima dosta kvaliteta. To će biti jedan spoj mladosti i i iskustva sa kojim novi trener Savić zaista radi vrlo dobro, i mislim da ce to biti dobra sezona za njih – naglašava Brkić.
Prirodno, njegove ambicije usmjerene su na Muru….
– Mura je kao i slovenska liga dobra sredina za razvoj mladih igrača. Sigurno je dosta propraćenije od Premijer lige BiH sa dosta dobrih timova i mislim da mi ovo može biti odskočna daska za nesto više u mojoj karijeri. Već sam odradio neke treninge sa ekipom koja me je odlično prihvatila. To je jedna mlada i talentovana ekipa. Sigurno da se nadam da ću što prije dobiti potrebne papire da zaigram ligaške mečeve i da ću što prije dobiti šansu. Ekipa ima odličnog trenera od kojeg ću sigurno naučiti dosta dobrih stvari. Na meni je da treniram, da se namećem na svakom trenig,u a na treneru je da odluči kada cu dobiti priliku – skromno, ali sa mnogo nade priča Marko Brkić, buduća zvijezda slovenačkog fudbala….