Omladinski fudbalski klub Brdo igrački ojačan dočekuje nastavak takmičenja u Drugoj ligi Republike Srpske Zapad. Tokom priprema bilo je neplaniranih problema a loše vrijeme odgodilo i generalku te start lige. Kao i većina klubova i OFK Brdo je bilo primorano iznajmljivati teren sa umjetnom travom i pripreme kombinovati sa fitnes salom. Šef stručnog štaba Mirza Alkić smatram da u pripreme dobro odrađene a zadovoljni su i test mečevima.

Podsjetimo da je Brdo visokim rezultatom 8:1 porazilo Slogu iz Saničana, NK Peruški iz Hrvatske 4:1 te Slogu iz Bosanske Otoke 4:3.Bolji od kombinovanog, nekompletnog sastava Brda, bio je juniorski sastav Rudar Prijedora (4:3). Izostao je generalni test meč protiv Rudara iz Kamengrada.

Trener Mirza Alkić i njegov asistent Goran Kecman zadovoljni su prelaznim rokom.

– U prvenstvo ulazimo jači za šest igrača. Tu su tri naša provjerena igrača Harambašić, Karupović i Sarhatlić, te nova imena Tica i Krivdić. Posebno nas raduje činjenica da se mladi stoper Petković pridružio ekipi nakon teške povrede i odsustva od godinu dana. Na ovaj način ponovo smo vratili konkurenciju u tim jer za ovaj drugi dio sezone možemo računati na 24 prvotimca. Na samom početku prvenstva dali smo sebi zadatak da budemo stabilan drugoligaš i da težimo plasmanu oko sredine tabele. Sa ovim momcima iskreno se nadam da ćemo taj cilj i ostvariti – kategoričan je Alkić.

Ekipa Brda gaji svoj stil po kojem su poznati, atraktivan fudbal sa mnogo golova i lijepih pasova.

Ohrabruje i najavljena pomoć OFK Brdu gradonačelnika Slobodana Javora i osvjedočenog prijatelja kluba Mirsada Duratovića, potpredsjednika Narode skupštine Republike Srpske te dijaspore koja je uvijek uz žuto-plavu podmornicu. Zanimljivo i uspješno drugoligaško proljeće, uz igrače, stručni tim i Upravu, očekuju i vjerni navijači, sponzori i donatori. Značajna sredstva očekuju i od članarine.

Lijepo i berićetno proljeće čeka stadion “Vedro Polje”…