Ekipa Jedinstva je jedini prvoligaš Republike Srpske koji još nije krenuo sa pripremama, ali se u Brčkom nadaju da će do kraja ove sedmice trener Zoran Brković ipak okupiti postojeći igrački kadar i započeti sa redovnim treninzima.

Brčaci su na zimsku pauzu otišli sa pretposljednjeg mjesta i svjesni su da ih tokom proljeća očekuje grčevita borba za opstanak. Ionako tešku situaciju dodatno otežava izuzetno teška finansijska situacija, koja je i uzrok što je Jedinstvo tokom jeseni imalo izuzetno mali igrački kadar.

– Uprava kluba i stručni štab imali su  proteklih dana nekoliko konkretnih sastanaka i zajedno radimo sve što je u našoj moći da započnemo pripreme u što skorije vrijeme. Bilo bi dobro da smo počeli ranije, ali nam i ovako ostaje dovoljno vremena da se kvalitetno pripremimo – istakao je Brković.

Prema njegovim riječima, jedini cilj Jedinstva je da se, ukoliko je ikako moguće, obezbijedi opstanak.

– Da bismo taj cilj ispunili, potrebno nam je nekoliko fudbalera koji će biti pojačanja u pravom smislu te riječi. Mi smo već obavili neke razgovore i sigurno je da će biti novih imena. Sve će biti mnogo jasnije krajem ove sedmice, do kada će, svi se tome nadamo, napokon biti zaokružena neka finansijska konstrukcija. Bez toga, crno nam se piše i ovdje niko i ne želi da razmišlja o tome šta bi se moglo dogoditi ukoliko od Brčkog i ove godine ne budemo dobili ni marku – dodao je Brković.

Brčacima dodatni problem pravi i činjenica da su kompletan prvi dio prvenstva bili gosti, jer su domaće mečeve igrali na stadionu Lokomotive, a ne na svom terenu.

“Glas Srpske”