Radno u Semberiji, Radnik je krenuo u operaciju povratka u Premijer ligu BiH!

Trener Velibor Đurić izvršio je prozivku, na kojoj se našlo i nekoliko novih, može se slobodno reći respektabilnih imena.

Iskusni ofanzivac Slaven Stjepanović u redove Radnika dolazi iz OFK Gradine Srebrenik, Savo Veljkić, je defanzivac iz Kozare (21). Još jedan napadač dolazi iz redova Sim baua, riječ je o Miloradu Albijaniću (24), dok je svakako prva zvijezda prelazog roka Brazilac Nathan da Kruz, koji u Semberiju stiže iz redova beogradskog Rada, a jedno vrijeme nosio je i dres Sarajeva. Tu su od novajlija i Mihajlo Amidžić, dojučerašnji kapiten Laktaša, te Adešin Fatai, nigeriski napadač koji stiže iz Goška.

Igračima se obratio i predsjednik UO FK Radnik Nedeljko Ćorić.

-Prije svega iskoristiću priliku da vam poželim sreću na početku priprema i novajlijama poželim dobrodošlicu. Pred vama je naporan period i očekujem da se maksimalno posvetite obavezama koje će šef stručnog štaba da postavi pred vas. Vi ovdje okupljeni dio ste projekta koji je predodređen na uspjeh. To ne govorim napamet, jer tačno znam koga smo doveli, a koga zadržali i na osnovu toga kakvu ekipu smo formirali. Od uprave na čijem sam čelu možete očekivati maksimalnu podršku, a jedino što tražimo od vas jeste maksimalna posvećenost i borba do posljednjeg atoma snage za plavi dres!

Prvu sedmicu će se trenirati u Dvorovima, zbog radova na glavnom i pomoćnim terenima.

-U planu je da odigramo dvije prijateljske utakmice prije polaska na desetodnevne pripreme koje ćemo odraditi na Palama od 20. do 30. jula. Tokom boravka na Palama odigraćemo tri utakmice, a po povratku u Bijeljinu je planirana generalka (5. ili 6. avgust) na našem stadion. Vjerujem da ćemo se dobro i kvalitetno pripremiti do početka šampionata – izjavio je šef stručnog štaba Velibor Đurić.

Uz postojeći igrački kadar, ali i ova pojačanja, u Radniku vjeruju da mogu biti konkurentni da budu za prsa boljih od drugih u napadu na bh elitu…..