Branko Kovačević na jednoj od sledećih sjednica Uravnog odbora FK Borac biće imenovan za predsjednika kluba s Gradskog stadiona!

Kovačević je nedavno kooptiran u Upravni odbor, ali za kratko vrijeme nametnuo se kao prva figura prvoligaša iz Banjaluke, pa njegovo imenovanje ne treba da čudi bilo koga, a na toj funkciji zamjeniće Dejana Kusturića.

Vlasnik građevinske firme “Horizont” preduzeće odmah neke korake na stabilizaciji  kluba. S obzirom da je izgradnja pomoćnih terena po svemu sudeći samo nedosanjani san, Kovačević će svom timu postaviti zadatak da se to uradi u narednih godinu dana. Takođe, veliki akcenat staviće na rad omladinske škole. Sasvim sigurno da na funkciji šefa Omladinske škole neće ostati Dragan Benić, a jedan od glavnih kandidata jeste Oliver Jandrić. Jedna od želja Kovačevića bila je saradnja mlađih kategorija Borca sa OFK Sport Team, ali iz redova kluba s “Predgrađa” glatko su odbili taj projekat. Stojan Malbašić koji je obavljao funkciju v. d. direktora, preuzeće taj posao ali bez v. d.

Kovačević je godinama bio igrač i kapiten FK Naprijed, jedno vrijeme i predsjednik kluba s “Mejdana”, zaljubljenik je u sport, a interesantno jeste da je i njegov otac Uroš jedno vrijeme bio predsjednik Borca.