Iza ovog 20-godišnjaka je najbolja sezona u karijeri, jer je sa svojim Radnikom ponovio istorijski uspjeh plasmanom na peto mjesto u Premijer ligi te osvojio rekordni sedmi trofej Kupa Republike Srpske, a Vladimir je dobio specijalno priznanje za najboljeg aktera finalnog susreta u kojem su Bijeljinci savladali Krupu. Dobre igre nisu ostale nezapažene pa su interes za njegove usluge iskazali mnogi klubovi, među kojima je i nekadašnji prvak Evrope Crvena zvezda.

– Sa svojim učinkom mogu i moram da budem zadovoljan. Napravio sam iskorak u odnosu na prošlu godinu i to je ono najvažnije. Interes raznih klubova sigurno je da mi mnogo znači. Međutim, želja mi je da se prvo dokažem u svojoj sredini. Svjestan sam da je ispred mene još mnogo rada i truda, ali se nadam da ću, samo da me posluži zdravlje i sportska sreća, na kraju ostvariti svoje ciljeve – kaže Bradonjić.

Radnik je postao, posljednjih godina, stabilan klub sa evropskim ambicijama, a Vladimir kaže da to nije nikakvo čudo.

– Imamo izuzetno zdravu atmosferu i u Radniku smo svi kao jedna porodica. Preporučio bih svakom mladom igraču, koji ima mogućnosti, da dođe u Radnik, jer mu je napredak zagarantovan. Ovdje je idealna sredina za razvoj i ne trebe bolji dokaz od Samira Memiševića, Besima Šerbečića, Dine Beširevića ili, prije njih, Marka Obradovića. A što se tiče klupskih ambicija, idemo korak po korak, i želimo da ponovimo uspjeh od prošle godine i izborimo kvalifikacije za Evropu. Odigrali smo tešku utakmicu protiv Želje u subotu gdje sam se povredio, pa sam u finišu prvog poluvremena morao van terena, ali se nadam da ću se brzo oporaviti i staviti se na raspolaganje treneru Slavku Petroviću – otkrio je Bradonjić.

Iako bi, kao i većina mladih sportista, želio da se jednog dana oproba i u inostranstvu, Vladimir kaže da ima dosta vremena i za odlazak preko granice.

– Ne žurim nigdje, bitno mi je da sam zdrav i da dobro igram, a ostalo će doći samo po sebi. Ispred mene je još cijela karijera i imam dovoljno vremena da razmislim šta i kako ću ubuduće. Moje mišljenje je da trebam ići stepenik po stepenik, polako se dokazivati i tek onda, ako se stvore uslovi, pucati na nešto više. Naravno da, kao i svaki mladi fudbaler, želim da jednoga dana zaigram u inostranstvu, ali o tom po tom – kaže Bradonjić.

Nagradu “Srđan Kačar” za perspektivnog igača dobio je Vladimir Bradonjić na manifestaciji Dan fudbala koju zajedno organizuju Fudbalski savez Republike Srpske.

– Posebno sam zahvalan svojoj porodici koja mi je oslonac u svemu, zatim mojim saigračima i ljudima iz FK Radnik, te Fudbalskom savezu Republike Srpske i Spotskom žurnalu koji su prepoznali moj rad, trud i zalaganje i ukazali mi čast da budem dio jedne ovako značajne manifestacije. Ova nagrada će mi biti veliki stimulans da nastavim sa još boljim radom i igrama u dresu Radnika – poručio je mladi fudbaler Radnika Vladimir Bradonjić.