Duel BiH – Grčka igra se tek na proljeće, ali varnice pucaju sa svih strana! Pogotovo iz tabora “zmajeva”, koji “obećavaju” paklen doček “helenima” na “Bilinom polju”!

Da je sve samo u fudbalskim vodama, nikoga to ne bi zanimalo, međutim, radikalni islamski fundamentalisti kojih je na preteku u brdima oko Zenice obećavaju Grcima “kristalnu noć”, koju će pamtiti! Onaj ko preživi,…

Radikalni pokreti preko svojih veza u FSBiH trebovaće nekoliko stotina karata, a ono što je najmračnije, oni će biti na sve četiri strane stadiona. Posebna grupa, koja je u ratu bila poznata pod nazivom “Ševa” biće najbliža gostujućim navijačima, koji će prvi nastradati, a sve će biti predstavljeno kao spontana reakcija. Tada i ostale strane stadiona prvo upotrebljavaju pirotehniku, a potom i napad na grčke reprezentativce. U Zenici bi tako mogao početi III svjetski rat, jer poslije zeničkog okršaja koji se budno planira već nekoliko mjeseci, ništa u sportu, niti u fudbalu, ali i u politici neće više biti isto. Postojaće dvije strane, mi i oni – istakao je izvor našeg portala iz specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS.

Najinteresantnije, što je ovo sve rečeno mnogo prije utakmice u Atini, a kada vidimo kakve su strasti bile na tom meču, ostaje nam samo da vjerujemo da ovaj scenario nije moguć. Ako jeste, braćo Grci, teško i vama i nama,….