Kada je Mladen Bosančić pun nekog optimizma, ali bez pokrića “okupirao” pojedine medije , a naslov je izgledao ovako: “Govorili su mi da sam lud, ali mi idemo u Premijer ligu”, shvatili smo da od takvog lika treba napraviti otklon, i sa ponosom možemo reći da smo bili u pravu, jer sve što je napravio u nešto manje od tri godine, sahranio je!

Sloboda iz Novog Grada gotovo da više i ne postoji, jer Bosančić je uspio da od kluba napravi jedno veliko, “ja, pa ja, i samo ja”, a tako više ne funkcionišu ni manje sredine, pogotovo ako ne dajete svoj novac, a Boske se trudio iz petnih žila da dokaže da je davao, a svi znamo samo da je uzimao…..

Kako je ušao na mala vrata u prvoligaško društvo, tako je i otišao sa te scene, u tamu drugoligaškog Zapada, gdje svi čekaju Slobodu za neke revanše. A tih revanša nakupilo se podosta, prevarenih igrača, trenera, osoblja u klubu, službenih lica, opštinara…..Nema koga Bosančić nije prevario, zarad vlastitog interesa, jer Slobodin nikada nije gledao, jer da jeste, ne bi klub završio tu gdje sada. Nastranu sve sumnje u kladioničarsku mafiju, sa kojom je povezan, i vezom iz Siska, kojeg je jedno vrijeme čak unosio i kao pomoćnog trenera u zapisnike utakmica, a opet u stvarnosti sve je vodio sam, bio i trener, i predstavnik kluba, i predsjednik. A u stvari bio je niko i ništa, dvorska luda koja je iskoristila smutna vremena i došla na poziciju da odlučuje o nečemu, nažalost svih, a fudbala u Novom Gradu najviše.

Danas Sloboda nema niti Uprave, niti Skupštine, jer Bosančić za tri godine nije održao niti jedno tijelo, misleći da je dovoljan sam sebi i da će to tako ići u vječnost. Grupa Slobododinih simpatizera pripremila je obimnu dokumentaciju o njegovim potezima, ako se pucanje u vlastito koljeno može nazvati ikakvim potezom. Nekako nam žao Steve Karlice, voliće on Slobodu i kad ne bude u njoj, za raziliku od Bosančića. Velika odgovornost je i na načelniku Drljači, koji ako bude ćutao na sve štose dešava u Slobodi, može snositi podjednaku odgovornost kao i sam Bosančić.

Novi Grad, opština, i svi oni kojima je Sloboda na srcu davno su pročitali Bosančića, a sada je na redu FSRS, da ga kao maligno tkivo odstani iz Izvršnog odbora za sva vremena. Kako reče jedan član IO : “Svi žurimo da sjednemo što dalje od Bosančića, jer tamo gdje on sjedi, smrdi na pokvarenost, idiotizam, i svima je neprijatno”. Možda i ta rečenica najbolje pokazuje koliko je Mladen Bosančić zalutao u fudbal Republike Srpske. On želi da ostane na brodu koji tone, kaže da će se prošetati Drugom ligom”, a mi poručujemo navijačima sa “Mlakvi”: “Birate sami svoj put, ali onaj kojim hodi Bosančić, vodi vas u nestanak. Bujrum!”