Sloboda iz Novog Grada imala je uspješnu godinu iza sebe. Nalazi se u samom vrhu elite Republike Srpske, a u novogodišnjem intervjuu za klupsku stranicu predsjednik kluba Mladen Bosančić nagovijestio je iskorak u 2022. godini, pa i napad na Premijer ligu BiH.

– Godina koja je na izmaku za nas je bila uspješna, kako rezultatski, tako i organizaciono i finansijski. Nastavljamo dalje da rastemo kao klub, kao jedna zdrava organizacija, kao velika porodica. Za narednu kalendarsku godinu imamo podršku opštinskih struktura, odnosno finansijska pokrića iz opštinskog budžeta koja prate naše ostvarene rezultate i visoko postavljene ciljeve za budući period. Osim Opštine, koja je najveći finansijer, iza kluba stoje i sponzori. Očekujemo da će se uz naše dobre rezultate povećati sponzorski pul – kaže Bosančić.

A, eventualnim plasmnaom u bh elitu trebalo bi napraviti i iskorak više:

– Plasmanom u Premijer ligu mi bismo bili u obavezi da, pored povećanja našeg budžeta, renoviramo naš stadion tj. da uslove na terenu na “Mlakvama” uskladimo višim standardima (nov teren, uređenje tribina, reflektori…), a sve to podrazumijeva i pomoć i podršku Fudbalskih saveza BiH i Republike Srpske, te još nekih organizacija. Jasno je da je ovo velika prilika, kako za klub, tako i za Novi Grad, jer pored toga što bismo ostvarili vrhunski sportski rezultat, mi bismo uradili mnogo i po pitanju infrastrukture na stadionu, što svakako uključuje i mnogo bolje uslove za treniranje mlađim generacijama. Uložićemo maksimum na svim poljima da se domognemo Premijer lige, ali, naravno da imamo i jaku konkurenciju u našoj ligi – dodao je Bosančić.

On vjeruje da se može do višeg ranga, što bi u istoriji kluba dugoj 111 godina bilo prvi put da Sloboda igra najviši rang državnog takmičenja.

-Shodno tome, imamo u planu dovođenje pojačanja. Trebaju nam još četiri igrača koja bi pojačala konkurenciju. Mi smo za sada ostali samo bez Mladena Zgonjanina, sa kojim smo imali takav dogovor da odigra polusezonu i nakon toga ode u Njemačku. Svi ostali igrači su ugovorom vezani za klub i u slučaju da neko napusti klub, mi ćemo naći adekvatnu i još bolju zamjenu. Imamo i neke mlade igrače koji traže svoju šansu i veću minutažu u prvom timu. Par dana pred početak priprema za nastavak takmičarske sezone imaćemo Skupštinu kluba i konferenciju za medije, na kojoj ćemo iznijeti više detalja o igračkom kadru, odnosno predstavićemo pojačanja. Ja se nadam da će godina pred nama biti uspješna za Slobodu, možda i istorijska godina, gdje bi mi mogli napraviti jedan veliki iskorak naprijed ka modernijem rukovođenju i organizaciji kluba. Time bismo postavili temelje neke modernije Slobode, a klupsku strukturu bi omasovili i podigli na jedan viši nivo.Sve ovo ne bi imalo smisla da nema ljudi koji prate i vole klub, odnosno naših navijača – naglasio je Bosančić, poželivši svim građanima Novog Grada, kao i svim pristalicama Slobode srećne predstojeće praznike.