Sloboda iz Novog Grada sa utakmicama na drugoligaškom Zaapdu kreće u subotu, kada na “Mlakvama” dočekuju srbačku Slogu, a predsjednik kluba Malden Bosančić u Jutarnjem programu Radija Novi Grad pričao je o mnogim temama, između ostaloga i infrastrukturi:

– Mogu sada da otkrijem, prilikom posjete Vice Zeljkovića dgovoreno je da na “Mlakvama” gradimo trening centar reprezentativnih selekcija BiH! To je investicija koja će koštati 4-5 miliona maraka, i iza njega će stojati FSBiH, ali i opština Novi Grad. Saniraćemo postojeći stadion, izgraditi 2-3 terena sa vještačkom travom, i napraviti hotel! Želja je da u Novom Gradu, imamo uvijek nekoliko ekipa, a najveću korist od svega imaće upravo grad i cijela regija – istakao je Bosančić.

Dotakao se i ambicija Slobode u novom šampionatu u kojem nisu odigrali prva četiri kola.

– Uvijek na prvo mjesto! Sloboda mora da bude prvoligaš. Do zime ćemo da se prestrojimo, a onda ćemo vidjeti šta i kako dalje. Uglavnom se oslanjamo na svoje kadete, ali biće i pojačanja, među njima i dva Argentinca, te jedan Kolumbijac koji će doći sljedeće sedmice – rekao je Bosančić.

A, šta je sve pričao, kako je nazvao odbornike u Skupštini opštine Novi Grad, i još mnogo toga aktuelnog poslušajte u audio prilogu….