Fudbaleri Slobode poraženi su u Zvorniku od Drine minimalnim rezultatom (0:1), i to pogotkom u sudijskoj nadoknadi.

Iz redova prvoligaša iz Novog Grada bili su jako ljuti na sve što se dešavalo u Zvorniku, a oglasio se i Upravni odbor FK Sloboda.

– Cirkus u režiji sudija, odnosno glavnog arbitra Marka Domazeta iz Istočnog Sarajeva. Kada smo došli u Zvornik, odmah nam je rečeno: “Nemate šta tražiti ovdje”. Tako je i bilo na terenu. Nije nam dosuđen jedanaesterac, svirano je nekoliko nepostojećih ofsajda, omjer u prekršajima je bio 50:5 u korist Drine! Zar je to fudbal. Mi smo potrošili 5.000 KM za gostovanje u Zvorniku, i nećemo dozvoliti da se neko igra našim ugledom. Igralo bi se do sutra, odnosno dok Drina ne bi postigla pogodak – stoji u saopštenju prvoligaša s Mlakvi.

Klub je već uputio žalbu Takmičarskim organima FSRS, jer proljećni dio šampionata ne ide u dobrom smjeru.

– Mi smo svjesni da se dosta ekipa bori za opstanak, ali i mi želimo da igramo. Sloboda je u Novom Gradu izgubila 13 bodova, i nikome nije falila dlake s glave, a sa tim bodovima bili bi prvi! Zar sledeće kolo treba da na nož dočekujemo Tekstilac, da nekome otimamo. Zar je smisao da se vraćamo u 1998. ili 1999. godinu, kada se unaprijed znalo ko i gdje pobjeđuje. Kao što je bilo za pohvalu sve što je urađeno u prvom dijelu sezonu, tako sada svi zajedno moramo zasukati rukave i vratiti fudbal na pravi kolosjek, jer ovo sada ne izgleda dobro – zaključeno je u saopštenju FK Sloboda.