Odustajanje dva kluba iz baraža za popunu Prve lige, kao i najave još nekih od samog takmičenja, razbuktalo je dilemu ko će od jeseni nastupati na prvoligaškim terenima od Trebinja, trebalo bi do Novog Grada…..Zato smo i pozvali predsjednika Slobode Mladena Bosančića da nam obrazloži situaciju unutar kluba s “Mlakvi”.

-Sloboda je spremna za elitu Srpske! Nećemo da krijemo, uveliko u tišini se spremamo za takav scenario ako dobijemo poziv FSRS. Opravdaćemo ulazak i odmah se upuštamo u borbu za vrh tabele! – poručio je Bosančić.

Ovo će biti i jubilarna 115. godina najstarijeg kluba u Republici Srpskoj.

-Mislim da Sloboda nakon najteže godine u istoriji kluba zaslužuje povratak među prvoligaše. Nemojte zaboraviti, Sloboda je izbačena, nije ispala i te godine smo završili četvrti na tabeli, a većim dijelom sezone borili smo se za Premijer ligu. Tako će biti i sada ukoliko dobijemo pozivnicu Izvršnog odbora FSRS – samouvjereno je poručio predsjednik Slobode Mladen Bosančić.

U prilog tome idu i snimci sa glavnog i pomoćnog terena, koji nikada nije izgledao bolje, kao i fotografije iz klupskih prostorija, koje prosto sijaju.

Podsjećamo, Slobodu se prošle godine zadesile njteže poplave u njenoj istoriji, kada je kompletna infrastruktura bila pod vodom. Zbog toga, Sloboda se preselila među drugoligaše, gdje je prvi dio sezone bio katastrofalan, ali klub je preživio.

U nastavku sezone to je već bila druga priča, Sloboda je osvojila 26 bodova, fenjer je prepustila Progresu, a možda još jedna utakmica je nedostajala da se izbjegne i pretposljednja pozicija.

Kako god da bude krilatica od Trebinja do Novg Grada, čini se nikada nije bila bliža i realnija…..