Sportski centar “Borik” od 26. novembra organizuje 47. tradicionalni Turnir u malom fudbalu “Borik Nektar 2022” koji će se održavati u sportskim dvoranama “Borik” i “Centar”.
Na ovoj regionalno najpopularnijoj manifestaciji malog fudbala koja traje do 25. decembra učestvovaće fudbaleri i futsaleri iz cijelog regiona koji će se boriti za titulu prvaka „Borika“.

U sklopu ove manifestacije organizuje se i praćenje utakmica reprezentacije Srbije u Kataru u okviru svjetskog prvenstva u fudbalu, potpuno besplatno za sve Banjalučane i ljubitelje fudbala.
“Katar u Boriku” okupiće nekoliko stotina ljubitelja fudbala iz Banjaluke i okolnih gradova, a ambijent Sportske dvorane “Borik” biće potpuno prilagođen ovom događaju.
Promoter oba događaja je Srđan Babić, Banjalučanin, fudbalski reprezentativac Srbije koji će nastupiti u Kataru.

Takođe, povodom ovog događaja izašlo se u susret humanitarnoj organizaciji “Srbi za Srbe” te će se tokom gledanja utakmica prikupljati dobrovoljni prilog za višečlanu porodicu Gašić iz Zalužana.

Svoj dolazak u „Borik“ najavio je i Arno Gujon francuski i srpski humanista, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u Regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Utakmica Brazil-Srbija je četvrtak, 24.11.2022. u 20,00 časova u SD „Borik“.