Fudbaleri banjalučkog Borca danas su počeli pripreme za novu takmičarsku sezonu!

Prvi trening nakon okupljanja fudbalera iz Platonove ulice odrađen je na pomoćnom terenu FK Borac i prošao je u dobroj atmosferi, iako je dan u ovom klubu obilježila vijest da je dosadašnji trener Vinko Marinović sporazumno prekinuo sardnju sa velikanom iz Grada na Vrbasu.

Na spisku pred početak priprema nalazi se 25 fudbalera.

Prozivku je obavio doskorašnji pomoćni trener Boris Raspudić, a na njoj su bili: golmani: Marko Milošević, Nikola Ćetković i David Stjepanović, te igrači: Ranko Jokić, Nikola Pejović, Maks Juraj Ćelić, Srđan Grahovac, Sebastijan Erera Kardona, Aleksandar Subić, Jovo Lukić, Zoran Kvržić, David Čavić, Enver Kulašin, Savo Šušić, Damir Hrelja, Stefan Marčetić, David Vuković, Filip Račić, Stojan Vranješ, Jusuf Terzić, Pavle Đajić, Siniša Ristić, Nedim Kerimović, te novajlije Mateja Stašević i Luka Misimović.

Prethodnih dana Banjalučani su se razišli sa petoricom fudbalera.

– Milanu Makariću je istekla pozajmica i vratio se u danski Alborg. Stefanu Fićoviću, Vasilije Terziću, Jovanu Nišiću i Bojan Pavloviću ugovori su istekli i oni su slobodni u potrazi za novom sredinom. Ugovori su istekli i Jakovu Blagaiću i Alenu Jurilju, a njihov status biće poznat u narednih dan, dva. U narednim danima biće i pojačanja, a želimo da kompletiramo ekipu do polaska za Zreče – rekao je sportski direktor Oliver Jandrić.

Stručni štab i fudbaleri Borca treniraće u Banjaluci do 16. jula, a dan kasnije će otputovati na ljetni dio priprema u Sloveniju.

Kao prvak BiH crveno-plavi tim će igrati od 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a prvi meč je na programu 8. ili 9. jula.

– Nismo imali mnogo vremena za odmor s obzirom da pripreme kreću ovako brzo, a sezona je bila duga. Sve nas u svlačionici je zatekla vijest o odlasku trenera Marinovića i htio bih ovom prilikom u svoje ime, ali i u ime svih igrača da mu se zahvalim na izuzetno korektnom odnosu i na svemu što je uradio za nas – rekao je Srđan Grahovac, kapiten Borca.

Grahovac je dodao da na igračima i stručnom štabu ostaje da se što bolje pripremie za kvalifikacije za Ligu šampiona.

– Biće to jedne od najznačajnijih utakmica u bližoj istoriji kluba i imamo sjajnu priliku da napravimo nešto veliko za Borac i Banjaluku – jasan je Grahovac.