Borčeva mladost pokorila je Trst sjajnim igrama!

Selekcija dječaka rođenih 2009. godine proteklog vikenda učestvovala je na međunarodnom turniru Zarja Cup u Trstu. Nakon prvog mjesta u grupnoj fazi (Triestina 4:0, Manzanese 4:0, Triglav 3:1, San Giorgina 2:0) mladi Banjalučani su u polufinalu sastali su se sa ekipom Stari Grad iz Rijeke i odnijeli pobjedu 4:0.

U finalnoj utakmici, koja je odigrana u sjajnoj atmosferi, pred velikim brojem gledalaca i punim tribinama stadiona u sportskom centru Zarja rival je bio NK Bilje iz Slovenije. Borčevici su još jednom pokazali zbog čega su otišli na turnir i sjajnom timskom igrom došli su do visoke pobjede od 6:0, te tako postali šampioni 7. po redu Zarja Cup-a za dječake do 13 godina.

Koliko je Borac bio dominantan pokazuje i ovaj podatak, na šest odigranih utakmica na turniru postigli su 23 gola, a primili samo jedan! Velike čestitike za trenera Bojana Vukomanovića, ali i šefa Omladinske škole Igora Jankovića, koji su ukomponovali moćnu ekipu pred kojom je tek ono pravo…..

Najbolji strijelac turnira je bio Matej Deket koji je ukupno postigao 12 golova, a za najboljeg igrača izabran je takođe Borčevac Miljan Kecman.

Lijepa sportska priča, u kojoj su dječaci Borca na najljepši mogući način predstavili Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH na međunarodnoj pozornici. Mladost uvijek daje rezultate, samo budite strpljivi prema tim dječacima…..