Bivši fudbaler banjalučkog Borca Nenad Popović donirao je fudbalskim veteranima Kotor Varoša dvije garniture dresova, tri lopte, medicinsku torbu, komplet markera i druge sportske rekvizite, a na ovaj korak se odlučio kako bi pomogao rad i brojne aktivnosti Kotorvarošana.

Popović je sa Borcem osvojio Kup Maršala Tita, odigravši jednu od najznačajnijih uloga u finalnom meču protiv Crvene Zvezde. Prethodno je ovaj rođeni Kraljevčanin nosio dres Obilića, a nakon odlaska iz Borca karijeru je nastavio u Mladosti iz Petrinje.

U Njemačkoj je branio boje Osnabrika, a danas živi i radi u Floridi, američkoj državi sa najvećim rastom populacije.

Supruga Aida je rođena Kotorvarošanka i nakon prošlogodišnjeg boravka u gradu na obali Vrbanje i druženja sa fudbalskim veteranima Kotor Varoša odlučio je da podrži njihov rad i donira im vrijednu sportsku opremu.

-U Americi pratim njihov rad i slobodno mogu reći da su rijetka Udruženja na prostoru bivše zajedničke države koja u ovim teškim vremenima uspijevaju da se organizuju i promovišu lokalnu zajednicu na najbolji mogući način. Riječ je o izuzetnim ljudima i iskreno se nadam da će u budućnosti imati dosta uspjeha na sportskom polju – rekao je Popović.

Po riječima Popovića ljubav prema fudbalu je i danas prisutna, a kondiciju održava družeći se i igrajući fudbal sa ljudima iz bivše Jugoslavije, koji su nastanjeni u Floridi, ali i sa lokalnim sportskim radnicima.

-I danas redovno igramo fudbal i nastojimo ostati u formi. Iskreno se radujem što ću na poziv prijatelja iz Kotor Varoša nastupiti na turniru povodom jubileja sto godina postojanja fudbalskog kluba Bačka iz Đurđeva – naglasio je Popović.

Iako je u Kotor Varošu upoznao ljubav svog života za ovaj grad ga veže i jedan ne tako drag događaj.

-Kada smo osvojili Kup Jugoslavije nakon deset dana smo igrali protiv Mladosti u prvom kolu Kupa za narednu sezonu. Iako smo bili svjesni snage Kotorvarošana, jer su bili respektabilan rival, tu utakmicu smo izgubili sa 1:0 majstorskim golom Vučanovića. Nakon tog meča Uprava kluba je odlučila da nas kazni i uskratila nam je premije koje su bile namijenjene za osvojeni Kup – prisjeća se Popović.

Predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović se zahvalio Popoviću na ovoj donaciji i izrazio zadovoljstvo što je prepoznao rad fudbalskih veterana.

-Moram napomenuti da je Nenad davne 1996. godine, dok je boravio u Njemačkoj, donirao izuzetno kvalitetnu sportsku opremu poznatog proizvođača fudbalskom klubu „Mladost“. Mi smo mu zahvalni, jer je pokazao da je čovjek velikog srca, a ono što je najbitnije spreman je da saradnju sa nama u narednom periodu dodatno učvrsti – zaključio je Petrović.

Fudbalski veterani su nakon redovne rekracije nedjeljom upriličili druženje u prostorijama i tom prilikom Popoviću uručili prigodan poklon, uz želju da mu boravak u Kotor Varošu ostane u lijepom sjećanju.