Pobjedom na Gradskom stadionu u Banjaluci, gdje su domaćeg Borca savladali sa 1:0, fudbaleri Krupe su ispunili željeni cilj, plasman u Ligu za prvaka, pa u nastavak šampionata ulaze mnogo rasterećeniji i opušteniji.

Ali, to ne znači da izabranici Slobodana Starčevića mogu da zaborave na skupljanje bodova, naprotiv. Pred njima je još jedan derbi, u goste im dolazi ekipa Sarajeva, direktni konkurent za četvrto mjesto na tabeli. Krupljani bi eventualnim trijumfom prestigli ”bordo” tim i sigurno da im je to najveći motiv da odigraju jedan dobar meč.

– Nakon izuzetno važne pobjede u veoma teškoj utakmici protiv Borca koja nam je donijela plasman u Ligu za prvaka, Sarajevo dočekujemo bez pritiska. Što je još važnije, u derbi ulazimo i jači za Radosava Aleksića koji je odradio suspenziju zbog tri žuta kartona. U konkurenciju za prvi tim vraća se i oporavljeni Miljan Ljubenović, što nam samo podiže optimizam. Činjenica je, sa druge strane, i da je Sarajevo veoma nezgodan rival koji ima jak tim, ali smo mi domaćini i vjerujem da možemo da nastavimo niz dobrih rezultata – rekao je Starčević u najavi ove utakmice.

Inače, čelni ljudi premijerligaša iz Krupe na Vrbasu uradili su sve da obezbijede što bolje uslove za odigravanje ovog meča, tako da je u petak sa terena sa vještačkom travom uklonjen sav snijeg što obećava jednu dobru fudbalsku predstavu.

 Krupa: Fejzić – Nikodijević, Aleksić, Vukotić, Maksimović – Mirosavljević, Dujaković, Milanović – Marjanović, Fajić, Galešić. Trener: Slobodan Starčević.

 Nedostaju: Redžić, Palić, Dabić (povrede).