Ljubav Borca i Naprijeda uvijek je bila nešto više od igre!

Zar treba podsjećati da su Borčeve vedete Pašo Bećirbašić, Muhamed Ibrahimbegović, Damir Špica, Almir Filipović….. svoje prve korake napravili tamo preko Vrbasa, na poljančetu u Mejdanu, danas Obilićevu, i da je Naprijed bez obzira na rang u kojem se nalazio, uvijek bio drugi, treći banjalučki klub. Uvijek gledajući u starijeg brata Borca…..

Tako je i sada, a fudbaleri Borca pred važne ispite u Premijer ligi i Evropi trenirali su na stadionu Naprijeda, a od kluba sa Gradskog stadiona stigao je vrijedan poklon u vidu lopti, koji će mnogo značiti za sve selekcije danas regionalca Srpske. Poklon Naprijedu uručio je direktor premijerligaša Dejan Lukendić.

– Borac je još jednom pokazao da je veliki klub, a njegov predsjednik Vico Zeljković veliki sportski radnik! Pomaže sve klubove pa tako i nas. Ne treba da podsjećam šta je učionio sa mjesta predsjednika FSRS, oslobađajući klubove 50 odsto kotizacije i plaćanja službenih lica. ve su to stvari koje će pomoći nama malim klubovima da preživimo, jer bez toga, bilo bi iluzorno da razmišljamo o fudbalu. Još jednom hvala Borcu, koji je pokazao da postaje veliki klub, ono što uistinu i treba da bude – naglasio je Čedo Ševarika, predsjednik Naprijeda.

I tako ljubav Borca i Naprijeda traje preko 70 godina, sve dok Vrbas Banjalukom teče…..