Marko Maksimović upalio je borčeve motore!

Novi trener, stare želje, i to evropske!

Na raspolaganju je imao 29 fudbalera, među njima i nekoliko novajlija, prije svih Elvis Mehanović i povratnik Milan Šikanjić, a kako smo i najavili čeka se dolazak Dine Ćorića iz Širokog, te Makedonca Darka Micevskog, iz skopskog Vardara.

“Crveno-plavi” dres neće nositi više Bojan Marković (Željezničar Sport team), Dino Kalesić (Vis sim bau), Saša Kajkut (kraj karijere), te Aleksandar Radulović (raskid saradnje).

Banjalučani će u prvoj sedmici rada obaviti ljekarske preglede i testiranja, a novina je da će 18. januara “crveno-plavi” otputovati u Trebinje, gdje se pripremati sedam dana.

– Tamo su mnogo povoljniji vremenski uslovi i sigurno će nam u Hercegovini biti puno lakše trenirati nego u Banjaluci. Planirano je da već 23. januara odigramo i prvu kontrolnu utakmicu, a narednih dana znaće se ime rivala – istakao je Maksimović.

Potom se nastavlja sa radom u Banjaluci, a za 29. januar planiran je odlazak u Antaliju, gdje će ekipa provesti 14 dana i odigrati četiri kontrolna susreta. “Generalka” je zakazana za 20. februar protiv Krupe.

– Imamo dogovorene mečeve protiv rumunskog drugoligaša Ćikšerede, Urala i Krilja Sovjetov. Zbog toga što ćemo se vraćati dan ranije vjerovatno ćemo pomjeriti termine mečeva sa 3, 6. i 12. na 2, 5. i 11. februar. Moja želja je da tokom boravka u Trebinju odigramo meč sa Leotarom, pored navedena tri rivala u Antaliji ćemo da odigramo još jedan meč, a generalna proba u kojoj će nam rival biti Krupa, zakazana je za 20. februar – dodao je trener Maksimović.

Na prozivci je bilo 29 imena, i to: Pavlović, Damjanović, Dujaković, Jovanović, Borovčanin, Milojević, Ćosić, Kruz, Kujundžić, Bobić, Božić, Račić, Brtan, Vojinović, Meleg, Tahrić, Bosančić, Zakarić, Vranješ, Ziljkić, Čavić, Subić, Lukić, Šikanjić, Georgijev, Javorac, Vujmilović, Cerić.