Fudbaleri Borca odradili su i prvu kontrolnu utakmicu na pripremama na Tjentištu. Rival banjalučanima bio je prvoligaš Sutjeska, a rezultat je na kraju bio 2:1 za “crveno-plave” iz Banjaluke. Oba gola postigao je Miloš Žeravica, dok je strijelac za fočake bio Okuka iz penala. Sva tri pogotka postignuta su u prvih 45 minuta, a oba trenera u nastavku meča izvršili su veliki broj promjena.

Strateg Borca Darko Vojvodić, koji je nekada sjeduio i na klupi Sutjeske bio je zadovoljan pvom provjerom:

-Odlična utakmica, pogotovo prvo poluvrijeme. Pokazali smo da imamo čemu da se nadamo. Rezultat je najmanje važan, jer ovdje smo došli da napunimo akomulatore i da pucamo od snage. Za sada igrači muški podnose sve ono što je pred njih postavljeno –poručio je Vojvodić, koji je na teren poslao sledeću postavu: Trkulja, Ćosić, Mazić, Batar, Dujaković, Danilović, Burazor, Žeravica, Mojević, Aničić, Jakupović. 

Sledeću provjeru fudbaleri Borca imaće već u srijedu, i to protiv federalnog drugoligaša Goražda, a zanimljivost ovog duela bila je i prva pištaljka, koja je povjerena Dušku Vujičiću, nekada najboljem arbitru Srpske.