Lijepo je bilo vidjeti poslije utakmice Borac – Orenburg (2:2) na pripremama banjalučana u Antaliji, veliki broj novinara iz Republike Srpske. Tokom izjava na jednoj strani trener ruske ekipe okružen sa dvojicom, na drugoj Branislav Krunić, sa 14!

Možda prepotentno zvuči, ali Borac zaista postaje klub širokih shvatanja, svjestan da bez medija i njihove uloge u svemu neće daleko stići. Za primjer je utakmica Crvene zvezde i Vardara, kada je 30-ak kolega uzimalo izjavu od Dejana Stankovića, ali treba imati na umu da je među njima bilo 10-ak banjalučana, i najmanje 5 mekedonaca, što znači da je brojka koja prati Crvenu zvezdu u Antaliji približna onoj borčevoj!

A, utakmica je odigrana na “Gloria Sport areni”, koja je u srcu golf terena, koji su nadaleko poznati ne samo u Turskoj, već i cijeom svijetu. Stadion je ok, ima reflektore, ali je tako napravljen, da gotovo niko ne može na normalan način prisustvovati utakmici, pa samim time i kvalitetno odraditi svoj dio posla, kada su u pitanju novinari.

Tako su snimatelji imali velike poteškoće, a bilo ih je trojica (RTRS, ATV i Elta), jer su one najbolje pozicije zauzeli ruski snimatelji, koji su radili striming prenos preko klupskog sajta Orenburga. Na sve to, da i javnost Srpke ne ostane uskraćena za poteze i golove svog tima, snimatelj RTRS Siniša Jalić popeo se na stol, i bukvalno je visio na terenu da ispuni svoj zadatak.

Sa svojih 120 kilograma to i nije baš tako lako izvodljivo. I svi ostali reporteri, kako elektronskih, tako i printanih, ali i portal medija svoj zadatak su ispunili maksimalno korektno, u prvi plan stavljajući Borac.

Tako i treba….

A, svi mi koji smo bili tamo, imamo samo jednu želju. Borac neka izađe u Evropu, jer po svim kriterijumima, tamo mu je i mjesto…..

Povezane vijesti: 

Krunić: Za početak odlično! (VIDEO)

Hrabri Borac do remija sa Orenburgom! (VIDEO)