Dva banjalučka kluba, Borac i Naprijed zajedničkim korakom ide naprijed!

U Trofejnoj sali Gradskog stadiona potpisan je ugovor o saradnji između dva fudbalska simbola Banjaluke, a sve sa ciljem da budući dani donesu bolje uslove i sve što je neophodno za razvoj mališana iz grada na Vrbasu.

-Nama je drago što se FK Naprijed priključuje Borčevoj porodici i našem programu rada. Oni su uradili veliki posao u minulom periodu. Podigli su nivo infrastrukture, odlično rade sa mlađim kategorijama, a to je i klub koji je duboko protkan kroz fudbalsku istoriju našeg grada. Naša želje je da sve klubove iz banjalučke regije, ali i ostalih dijelova Republike Srpske prigrlimo u svoje okrilje, da uskladimo programe rada omladinskog pogona, te da radimo na daljoj trenerskoj edukaciji i svemu onome što će pomoći fudbalski razvoj naših mališana – poručio je Saša Kajkut, direktor omladinske škole FK Borac.

U FK Naprijed puni hvale za inicijativu koja je stigla iz Platonove ulice. Zahvalni su, kažu, što je njihov rad prepoznat od strane FK Borac, a uvjereni su da ono najbolje tek dolazi.

-Naš klub je, u minulom periodu, odradio veliki posao u reorganizaciji kluba na svim nivoima, a za nas je velika čast što smo postigli dogovor o saradnji. FK Naprijed je za svog postojanja dao najviše prvotimaca za FK Borac, a drago nam je što je klupsko rukovodstvo prepoznalo naš minuli rad. Uvjeren sam da će ova saradnja biti od obostrane koristi, prvenstveno našem klubu, ali vjerujem i na korist FK Borac – naglasio je Slaviša Gajić, član UO FK Naprijed.

Gajić je naglasio da je Naprijed u kratkom periodu napravio značajne iskorake u radu kluba na svim poljima.

-I to su prepoznali svi i u FK Borac i ova saradnja je logičan slijed događaja i nagrada za naš rad. Vrijedno je istaći da je FK Naprijed Banja Luka kroz svoju 72.godišnju istoriju klub koji je dao najviše seniorskih igrača FK Borac, i to preko njih šezdeset, a pomenućemo samo neka od tih velikih imena koja su pronosila slavu našeg Borca i Grada Banja Luke: Pašo Bećirbašić, Fišer Ibrahimbegović, Damir Špica, Fuad Čorbegović, Džafer Smajić, Sead Šatrić, Omer i Emir Jusić, Kemal Beharić, Teofik Blagajčević, Mensur Bajagilović , Miler Filipović, Aleksandar Šolak, Denis Malešević, Andrej Grubor, Sergej Kunovac i mnogi drugi. U FK Naprijed smo ponosni na ovaj podatak, a naš zajednički plan u budućnosti je daljnji fokus na razvoju infrastrukture kluba i Omladinske škole od kojeg će sigurno koristi imati naša oba banjalučka kluba. Vjerujemo da će u budućnosti neko od naših članova ponijeti dres seniorskog tima FK Borac – izjavio je Slaviša Gajić, član UO FK Naprijed.