U novu sezonu Fudbalski klubovi Borac i BSK ulaze sa zajedničkim ciljem-da postanu jači nego ikad!

Nakon što je 19. septembra 2022. godine stavljen paraf na ugovor o zajedničkoj saradnji kucnuo je čas da klubovi krenu da sarađuju u realizaciju mnogobrojnih projekata, od kojih su ključni oni na razvoju infrastrukture na i oko stadiona FK BSK.

FK Borac učiniće sve što je potrebno da se fudbalska romantika vrati na “Čaire” i da BSK ponovo izraste u jedan od prepoznatljivih simbola banjalučkog fudbala. Prvi korak ka tome je stvaranje preduslova za nesmetan rad kako bi u redovima BSK-a stasavale nove generacije igrača i trenera, pa tako već narednog mjeseca započinju radovi na izgradnji novih terena sa prirodnom i vještačkom travom.

FK BSK dobiće ukupno četiri terena, glavni sa prirodnom travom, te tri sa vještačkom podlogom, a na ovim terenima treniraće i selekcije FK Borac.

-Na ovaj način, zajedničkim snagama, doprinijećemo daljem razvoju fudbalske infrastrukture u Banjaluci, neophodne za iskorak.  Želja svih nas je da Borac i BSK, rame uz rame, jedno drugom budu od koristi i pri ruci, i da postanu primjer uspješne saradnje na svim nivoima.Želja svih nas je da FK BSK postane idealna sredina za dalji napredak mladih igrača, sredina u kojoj će mladi igrači dobiti priliku da dokažu sav svoj talenat i da na najbolji mogući način premoste najteži put u razvoju igrača-prelazak iz omladinskih u seniorske vode. FK Borac daće punu podršku, i igrački, i trenerski, u ostvarivanju tog cilja, a uvjereni smo da će se o fudbalu koji se igra na „Čairama“ tek pričati – navodi se u saopštenju Borca.