U Borcu nikada dosadno. Loši rezultati smjene trenera, a na kraju je isplivalo i ono najgore, dugovanja prema igračima, koja prijete da unesu totalni nemir u svlačionicu “crveno-plavih”.

Trening koji je bio predviđen iskorišten je za razgovore sa direktorom Lukendićem oko dinamike isplata zaostalih plata, pa se na terenu nije ni radilo. Istina, nekolicina prvotimaca je više zbog sebe trčkarala, radila vježbe, ali samo individualno, ono što je trebao odraditi trener Igor Janković nije sprovđeno u djelo. Svi igrači su istakli da je ovo samo upozorenje, nešto poput “bijelog štrajka”, i da bi bojkot mogao prerasti u mnogo ozbiljnije probleme, ako se neke stvari ne raspetljaju. Ishod cijele priče čeka i Radna zajednica, kao i Omladinska škola, koja je u još goroj poziciji nego seniorski pogon. Ono što se zna, jeste da je na nedavnoj pres konferenciji Vico Zeljković iznio podatak da se igračima koji su u klub stigli u junu duguje dvije plate, a onima od ranije četiri. Pojedini izvori ističu da je i cijelih pet!

Rukovodstvo kluba ističe da će do kraja godine izmiriti sve obaveze, da li će igrači to ispoštovati, ili ne veliko je pitanje. Do kraja sezone ostale su dvije utakmice, i to veoma teške (Sarajevo i Široki Brijeg), i ukoliko na terenu ne bude učinka, cijela situacija mogla bi još više eskalirati, i tako priču koja je bila započeta dovesti u veliko pitanje.  Jedno je sigurno, Borac od ovoga sada teško da može gore, kako na zelenom terenu, tako i u administraciji, pa će naredni dani biti i te kako interesantni na Gradskom stadionu.

Kao neka kletva, “u Borcu nikada dosadno”….