Radomir Antić, proslavljeni srpski stručnjak, biće novi selektor BiH reprezentacije!

Ovo je epilog dogovora sa jedne od “tajnih večera” predsjednika FSBiH Dine Begića, i prvog čovjeka FSRS Mile Kovačevića.

Po pravilu koje je do sada vladalo (nigdje nije zapisano) Bošnjaci zajedno sa Hrvatima imali su ekskluzivitet da biraju selektor A tima, dok je selekcija (U-21) pripadala Srbinu! I tako ukrug godinama, niko nije pitao ni struku, niti narod da li je to dobro za fudbal BiH u cjelini….

Međutim, ratne zastave u Federacije BiH između Bošnjaka i Hrvata davno više nisu povezane! Begić je novog partnera pronašao u krilu Kovačevića i njegovih mafijaša (Petković, Sofrenić, Spasojević, Marić, Lale, Banjac….), a stranu koja predstavlja hrvatsku komponentu (čitaj Bevanda) je precrtao. Tihi rat se vodi već dosta dugo, a kulminirao je završnicom prošlog šampionata kada je Zrinjski preoteo titulu Željezničaru, a Široki Kup Sarajevu! Bevanda je tako poveo, a Begić je imao želju da se revanšira dodjelom ogormnih sredstava “Grbavici” da se ruglo od stadiona sredi za nastupe reprezentacije. Umjesto gola, Begić je sebi zabio autogol, jer na tako hrabrom potezu, bez obzira na bačenih nekoliko stotina hiljada američkih dolara, smije nam se cijela Evropa, remekdjelom sa “Grbavice”!

U svijetlu svih tih događaja jasno je da opstanak Begića najviše zavisi od srpskih delegata u Skupštini FSBiH, a po nalogu Kovačevića oni su svi za Elvedina!

Vraćamo se na priču o selektoru, jer Antić je već dao pristanak na dolazak u Sarajevo, ali isto tako stigli su mu signali iz FS Srbije da se pripazi Kovačevića i Begića, i da ne prođe kao Rajevac u prošlom izboru za selektora. Podsjećamo kandidat FSRS bio je Milovan Rajevac, odličan trener, koji je sa Ganom napravio fudbalsko čudo, međutim kada je došlo do glasanja, Baždarević je dobio sve glasove, a Rajovac nulu, čak i od srpskih članova Izvršnog odbora, koji su se tako “iznenada” priklonili Begiću i njegovoj opciji Meši.

U novoj podjeli karata očigledno neće biti mjesta za hrvatsku komponentu, ne zato što ih nema, već što tako hoće Begić i Kovačević.

Antiću želimo sreću, ali neka upamti gdje dolazi, jer Begićeve i Kovačevićeve “bebe” nisu ni Real, niti Barselona, a ni Atletiko Madrid. Njihove “bebe” od svega jedino znaju za sebe, i samo za sebe….