Bez obzira na to što prve informacije govore da se radi o aktivnostima na nivou entiteta, koji statutarno i organizacijski imaju potpunu autonomiju u svome radu, ovom prilikom moramo istaći da je u ovom trenutku nanesena nemjerljiva šteta kompletnom fudbalu u Bosni i Hercegovini – stoji na kraju  skandaloznog saopštenja FS BiH.

Begiću, što je previše, previše je, o kakvoj šteti je riječ.

Šteta nije nastala u ovom trenutku, akcijom  SIPA i Tužilaštva BiH, koje su naišle na pozitivnu  poodršku široke fudbalske javnosti dok vi ukazujete na štetu nastalu u ovom trenutku hapšenja koje toliko dugo očekuje fudbalska javnost.

Šteta je otpočela davno, bolje rečeno kada su ovaj portal i ostali mediji,  prije više godina ukazivali na ono što ste prvi vidjeli, čuli i znali putem snimaka utakmica Premijer lige FS BiH. Vašoj pažnji vjerovatno nisu promakli smješni komentari situacija u kojima ”svi vide” kaznene udarce, izuzev sudija utakmica  Premijer lige koje nisu dosudili ili su dosudili ne postojeće a postupke sudija su u emisiji ”Oko sokolovo” neuspješno pravdala ”stručna” lica iz Komiteta za sudije i suđenje čijim ”dosjetkama” se smijala fudbalska javnost, a vi ste uporno i ”glasno” šutili  ignorišući medijska upozorenja.

Begić se ne može zaštiti od odgovornosti pozivanjem na statutarnu i organizacijsku autonomiju, koju kako navodi u saopštenju, imaju entiteti kojima se nestatutarno mješa u rad.