Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH  uručio je u prostorijama Generalnog konzulata BiH u Istanbulu diplomatski pasoš Bilećanki Tijani Bošković, najboljoj odbojkašici Evrope za 2017. godinu.

Boškovićeva je jedan od najboljih evropskih i svjetskih sportista porijeklom iz BiH, a diplomatski pasoš joj je uručen u okviru humanitarno-sportske akcije u kojoj su diplomatske pasoše dobili i doktor Snežana Gajić, humanitarna aktivistkinja Sara Petković i fudbaler Miralem Pjanić.

Tijana je rođena u Bileći 1997. godine i trenutno nastupa za Odbojkaški klub “Ezačibaši” iz Istanbula, ali je i nosilac reprezentacije Srbije, koja igra važnu ulogu u ovom atrkativnom sportu na svjetskoj sceni.

Na poziv Tijane Bošković Crnadak i delegacija Ministarstva inostranih poslova BiH prisustvovali su  utakmici Ezačibaši – Fenerbahče, gdje je Tijana još jednom pokazala svoje umijeće.

Tijana Bošković je ministru Crnatku pokolonila svoj dres sa brojem 3 i potpisom na njemu.

-Tijana je sportska veličina u svakom pogledu. Navijaćemo za nju na Svjetskom prvenstvu u Japanu koje se igra u oktobru, i dan doneseš još jedno zlato –poručio je Igor Crnadak.