Samo dva izgubljena boda u prethodnih šest kola vratili su osmijeh na lice fudbalerima Borca.
Pozitivna atmosfera osjeća se i među navijačima i simpatizerima, jer je priča o fudbalu ponovo nezaobilazna u kafićima, kancelarijama, javnom prevozu…Narodu je dovoljno malo da bude srećan i to se na ovom primjeru jako dobro vidi.Pozitivni pomaci u organizaciji kluba, dolazak nekoliko provjerenih pojačanja i, što je najvažnije, sve bolja igra vratili su publikuna stadion, što je igračima dalo dodatnu snagu i motiv.Trener Branislav Krunić srećan je zbog svega toga, jer iz bogatog igračkog iskustva zna da nema ljepšeg osjećanja nego dati gol i proslaviti ga pred punim tribinama.

– Bilo nam je potrebno malo vremena da posložimo kockice i počnemo igrati onako kako ekipa po individualnom kvalitetu zaista može. Na sreću, brzo smo pregrmjeli period adaptacije, serija pobjeda došla je u pravom momentu i bez obzira na posljednji remi u Doboju kod Kaknja, moramo biti zadovoljni trećom pozicijom. Posebno mi je drago što je publika prepoznala naš trud i rad, jer je mnogo ljepše igrati pred pet, šest hiljada gledalaca, nego pred skoro praznim tribinama. Osjeti se pozitivna atmosfera u gradu i nadam se da možemo nastaviti u ovom ritmu –rekao je Krunić.

Fudbalerima je dao voljno do četvrtka, a onda počinje operacija “Zrinjski”.

Mostarci u Banjaluku dolaze poslije reprezentativne pauze, a ukoliko bi Borac uspio da slavi, ne samo da bi ostao u vrhu, nego bi pobjegao Zrinjskom na pet bodova u borbi za mjesta koja vode u Evropu.

– Prethodna pauza nam nije naštetila, nastavili smo tada sa dobrom serijom koja je bila plod kvalitetnih mini-priprema u Termama Čatež. Sada nam je potrebna regeneracija jer se već osjeti umor od teških terena. Imamo prilično staru ekipu, pa će mojim iskusnim igračima dobro doći desetak dana predaha. Tri kola su do kraja, ali razmišljamo samo o Zrinjskom. Oni će sigurno biti motivisani jer je Mladen Žižović sjeo na njihovu klupu, ali ja želim da od Banjaluke napravimo tvrđavu iz koje niko neće moći da odnese bodove. Vjerujem da će publika doći u još većem broju i da joj nećemo ostati dužni –kazao je Krunić.

Trener Borca nije bio rad da previše priča o eventualnim promjenama u timu u januarskom prelaznom roku.

– Prirodno je da ih bude u svakom prelaznom roku, nekad manje nekad više. Znamo šta nam nedostaje, ali je prilično teško pronaći adekvatno rješenje. Hajde prvo da što je bolje moguće finiširamo jesen, pa onda pričamo o pojačanjima – rekao je Krunić.

“Glas Srpske”