Pobjedom Crvene zvezde i Željezničar Sport Teama, završen je Trofej “Banjaluka 2023”, turnir za mlađe selekcije u kategorijama 2012 i 2014, koji je odigran u balonu pokraj Rebrovačke crkve.

Tokom dva dana nadmetanja talentovanih igrača iz cijelog regiona, viđeno je mnogo lijepih golova, akcija i dobrog fudbala, a što je najvažnije sve ekipe su pokazale izuzetno sportsko ponašanje i poštovanje prema protivniku, sudijama, organizatorima turnira i okupljenim gledaocima.

Crvena zvezda je bila najbolja u kategoriji igrača koji su rođeni 2014. godine, drugo mjesto osvojio je Proleter iz Zrenjanina, a bronzanu medalju osvojili su igrači Željezeničar Sport Teama. 

Kod dvije godine starijih fudbalera, najbolji je bio domaćin Željezničar Sport Team, ispred ljubljanske Olimpije i Zadarnove. U obje kategorije nastupilo je po 16 timova. 

– Zadovoljni smo turnirom i što je najvažnije da je sve prošlo bez problema. Djeca su otišla kućama srećna i ispunjenima, pobjednicima čestitamo na uspjehu i dobroj igri. Iskusni smo u organizaciji ovakvih turnira, ne može kod nas svako da učestvuje. Biramo ekipe koje su dobre i koje mogu da budu primjer drugima svojim ponašanjem. Sljedeći mjesec nas očekuje novi turnir za malo starije fudbalere – rekao je direktor Željezničar Sport Teama Radomir Popović.

Tokom vikenda u Banjaluku je stigao veliki broj ljudi upravo zbog turnira. Brojni roditelji pratili su svoje mališane, navijali i sportski bodrili do posljednjeg trenutka. Neke utakmice odlučivane su penalima što je proizvelo buru emocija na terenu i pored njega. Treba istaći da su se u polufinalu u 2014. godišu sreli Crvena zvezda i Dinamo iz Zagreba. Beograđani su pobijedili, ali u prvi plan se stavlja ”fer plej” sa obje strane i prikladno ponašanje publike iako se ne dešava baš svaki dan da se ova dva kluba sreću u bilo kojem uzrasnom nivou.

– Prihvaćeni smo sjajno, gostoprimstvo organizatora turnira je za svaku pohvalu. Imamo dobre uslove za igru, ovo je dobar turnir za sjecu. Nadali smo se da možemo da osvojimo – rekao je trener Crvene zvezde u generaciji 2014 Marko Milić.

Pohvale zaslužuju i mališani iz Pečuja. Mađarski PECS pokazao je zavidan nivo fudbala na ovom nivou kao i Zadarnova kao veoma organizovan kolektiv.