Univerzitetski Odbojkaški klub  “Banjaluka Volley” na konferenciji za medije predstavio je planove za nastavak sezone, kao i jedinstveni ilustrovani kalendar, koji je nastao u saradnji sa kreativnom agencijom “Play Team”.

Druženje sa predstavnicima medijskih kuća je bila prilika za predstavljanje stručnog konsultanta u štabu, gospodina Veljka Bašića, kao i novog sportskog direktora Draška Madžara.

-Izuzetno mi je drago da sam ovdje. Poslije prvih kontakata vidio sam da je ovo jedna lijepa priča, te da postoji strategija da se banjalučka odbojka podigne na jedan visok nivo. Mislim da mogu da budem dio te priče i naravno da ću dati sve od sebe da uspješno završimo ovo što ste vi počeli. Već duži period pratim banjalučku odbojku, a utisci su veoma dobri, to je jedna lijepa, mlada ekipa, sa velikom perspektivom –istakao je Bašić.

Podsjećamo,  Veljko Bašić je porijeklom sa ovih prostora, dok je u svojoj bogatoj karijeri zabilježio više od 200 nastupa za reprezentaciju Jugoslavije, a trenutno obavlja funkciju selektrora muške selekcije reprezentacije Crne Gore, sa kojom je ostvario plasman na Evropsko prvenstvo.

Predsjednik kluba Slađan Cvijanović je zahvalio odbojkašicama na odličnim rezultatima, kao i na dosadašnjem povjerenju premu klubu i ostvarenim rezultatima.

– Bez svega toga mi ne bismo imali večeras temu za priču i za predstavljanje, bez tako požrtvovanog rada. Sa druge strane, želim da se posebno zahvalim vama medijima i da vas zamolim da i u buduće pratite naš rad i rezultate kluba, ali i odbojke Prve lige RS i Premijer lige BiH – rekao je Cvijanović.

Direktor UOK Banja Luka Volley”  Duško Ovuka istakao je da u godini jubileja imaju konkretne ciljeve, a to su tri finala u tri takmičenja u kojima nastupaju, Kup RS, Kup BiH i finale Play Off-a.

– Cilj nam je naravno, uz odlične rezultate izaći ove godine na evropsku scenu, a svi ovi ljudi i mnogi drugi, su se okupili oko toga. Pozivamo na saradnju i sve druge, da nam se pridruže na našem putu za Evropu i stvaranju evropskog kluba. To je naša ambicija, da li ćemo uspjeti, ili ne zavisi samo od nas. Vjerujemo u podršku, imamo potencijal – igrački, stručni, ljudski. Imamo osposobljene ljude u i oko kluba koji mogu da postignu samo još bolje rezultate – rekao je direktor kluba.

Trener UOK „Banja Luka Volley“ Davor Gambiroža izjavio je da ekipa spremno dočekuje drugi dio sezone u kojem će se boriti za ulazak u finale plej-ofa, dok ih očekuje i završni turnir Kupa BiH, na kojem će dati sve od sebe da se plasiraju u finale.

– Prvi dio sezone nam daje za pravo da se nadamo dobrim rezultatima, a mene posebno raduje činjenica da su djevojke pauzu iskoristile da zadrže fizičku spremu, tako da smo neometano mogli da se bavimo tehničko-taktičkim detaljima igre. Vikend pred nama nas vodi u Gacko na izuzetno teško gostovanje i mislim da će to biti pravi test naših sposobnosti. Atmosfera u ekipi je odlična, djevojke jedva čekaju da se vrate u takmičarski ritam, i mislim da je jedan lijep period pred nama kada govorimo o banjalučkoj ženskoj odbojci – istakao je Gambiroža.

Dodao je da timu za postizanje najvećeg uspjeha potreban veći budžet od minimalnog, kojim trenutno raspolažu. Ne gube nadu u podršku institucija, privrednih subjekata, ali i pojedinaca, koji vole odbojku, jer sve rade veoma transparentno i nikome ništa ne duguju.

Vesna Crnčević, kapiten UOK „Banja Luka Volley“ istakla je da su djevojke spremne za nastavak sezone, te da su definisali zajednički cilj, kojem teže.

– Dali smo maksimum u prvom dijelu sezone i od ukupno devet utakmica, odnijeli smo pobjedu u osam, sa maksimalnim brojem poena – 3:0. Trudićemo se i u nastavku sezone da igramo na vrhunskom nivou, te da stignemo i do plej-ofa i prvog mjesta, jer nas čeka i Evropa. Mnogo nam znači da pozovete ljude da dođu da nas prate i podržavaju, a na nama je da ih svojim radom, igrom i rezultatima zadržimo i obezbijedimo da su nam dvorane uvijek pune – istakla je kapiten kluba Vesna Crnčević.

Ilustracije za kalendar koji je predstavljen na konferenciji za medije kreirala je Milica Čvokić ilustratorka i grafička dizajnerka iz kreativne agencije Play Team iz Banjaluke, koja ističe da joj je bilo veliko zadovoljstvo biti dio ovog projekta.

– Veliko nam je zadovoljstvo i čast što smo imali priliku da sarađujemo i damo svoj kreativni doprinos. Kada smo dobili priliku da budemo dio ovog projekta, odlučili smo se da kalendar treba definitivno biti drugačiji od klasičnih varijanti. Ilustracija je bila najbolji mogući izbor, koji pruža mnoštvo mogućnosti i nije standardna forma, te je odličan način da se promoviše ženski sport – ističu iz Play Team-a.