Banjalučanka Milena Tunguz igra glavnu ulogu u filmu “Arwah Noni Belanda” ili “Priča o Hellen Van Stolch” u Indoneziji. Ovo ostvarenje snimalo se po istinitom događaju, a radnja se odvija 1834. godine te u sadašnjosti. Tunguz će se tako početkom maja, za kada je zakazana premijera filma, pojaviti na filmskom platnu širom Azije.

– U ovom filmu glumim Holanđanku Helen. Zbog holandskih kolonija u Indoneziji, živi tamo u to vrijeme s imućnim ocem. Bila je primjerna djevojka, slikala je i svirala klavir. Njen otac odlučuje da joj ugovori brak s imućnim čovjekom iz komšiluka, što ona odbija. Ubrzo je odbijeni momak ubije kistom za slikanje – rekla nam je Tunguz.

Snažan utisak Potom se radnja, kako ističe Milena, odvija u sadašnjosti, gdje se jedna porodica useljava u kuću u kojoj je Helen ubijena i tu dolazi do zapleta.

– Film je na mene ostavio snažan utisak zbog toga što sam ga snimala na svoj 22. rođendan, a Helen je izgubila život u istim godinama. Producenti su mi pokazali njenu sliku i došli smo do zaključka da postoji sličnost između nas. To je ogromno iskustvo za mene, jer sam glumila i pričala holandski jezik, koji nikad prije nisam učila. Sve sam morala memorirati i glumiti u isto vrijeme. S obzirom na to da mi je to prvo glumačko iskustvo, bio je veliki izazov – govori bh. ljepotica.

Slučajnost i sreća 

Ovo filmsko ostvarenje s našom ljepoticom u glavnoj ulozi izlazi 2. maja u Džakarti i bit će kasnije prikazano širom Indonezije i Malezije. Milena je ulogu dobila preko kastinga, na koji je otišla slučajno, kako ističe prvi put želeći da okuša sreću za film.

Reklama u Maleziji

– U Maleziji sam najviše radila reklame, od kojih bih izdvojila posljednju emitiranu, za proizvod “Appeton”. To je reklama za hranu za povećavanje dječijeg apetita i emitira se u dijelovima Azije –ističe bh. ljepotica.

Ambasador za “Najk”

– Nedavno me je zapazila kompanija “Sport Vision” i dala mi priliku da postanem njihov ambasador za sportski brend “Najk”, što mi je čast i zadovoljstvo. U budućnosti se planiram ozbiljnije baviti fitnesom, kao i kik-boksom, jer je to nešto u čemu uživam pa samim tim planiram postati licencirani trener – govori Milena.