Četvrta trka Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije u karting disciplini u organizacji Sportskog auto karting saveza Srbije (SAKSS) održana je u ekstremnim vremenskim uslovima na kartodromu Ada Huja u Beogradu.

Iako je u najtoplijem dijelu dana na stazi temperatura vazduha iznosila 46 stepeni Celzijusovih, ni to nije omelo favorite po klasama da opravdaju očekivanja i zabilježe pobjede.

Tačno 23 takmičara u pet klasa borilo se za bodove kako za pojedinačni, tako i za plasman u konkurenciji klubova, a zavidne rezultate ostvarili su i takmičari iz Republike Srpske.

U regionalnim utrkama AKK Banja Luka, AKK GT Sport i AKK Trilller jedini su klubovi iz Republike Srpske koji se takmiče, a njihovi vozači, među kojima se ističu Radomir Radukić iz AKK Banja Luka i Milan Bokan iz AKK GT Sport, ostvaruju zapažene rezultate.

Banjalučanin Radomir Radukić iz AKK Banja Luka bio je bez premca u KZ 2 klasi. Od starta pa do cilja tri puta po 15 krugova ubjedljivo je vodio i ni jednog trenutka nije ostavljao nade izuzetnoj konkurenciji, poput Nikole Tošića da mu se približe, niti da ga ugroze. Tošić je, podsjećamo već dvije godine uzastopno osvajač karte za veliko finale Grande final Rotax, a koje će se ove godine održati na karting stazi u Portimao, u Portugalu.

Pored sjajnog Radukića, na takmičenju, u juniorskoj klasi, učestvovali su i Marko Pešić i Marko Drittenpreis iz AKK Banja Luka, dok se u KZ klasi predstavio i Siniša Kovačević, koji je u ukupnom poretku u tri trke dana završio na zavidnoj četvrtoj poziciji.

Uroš Bogdanić imao je maksimalan učinak u klasi mini rotaks. Od tri trke mlađani Bogdanić ostvario je tri ubedljive pobjede i na krilima uspjeha otputovao u Francusku na čuvenu karting stazu Alan Prost u okviru kompleksa Le Man gde će od 26. do 30. jula učestvovati na internacionalnom rotaks takmičenju.

Andrija Kostić bio je više nego ubjedljiv u junior rotaks klasi. Tri starta i tri trijumfa.

Kada su u pitanju seniori tu je slavio Andrej Petrović sa dva prva i jednim trećim mjestom. Đorđe Štulić osvojio je prvo mesto u rejsing sport klasi.

Plasmani po klasama

Mini: 1. U. Bogdanić, 2. N. Jović, 3. R. Vukosavljević

Junior: 1. A. Kostić, 2. S. Stojkov, 3. D. Alhomegani

Senior: 1. A. Petrović, 2. I. Tešević, 3. A. Mohaci

Rejsing sport: 1. Đ. Štulić, 2. M. Gianbatista, 3. B. Samardžić

KZ 2: 1. R. Radukić, 2. N. Tošić, 3. M. Bokan