Opštinski fudbalski Kup Laktaša pretvorio se u lakrdiju…..Valjda prateći sve ono što se dešava širom Srpske kada je u pitanju fudbal, četvrtfinalne utakmice Kupa OFS Laktaši, a bilo ih je četiri odigrane su „onako“, jer službenih lica gotovo da i nije bilo!

Idemo redom…..

U Kosjerovu su se sastali Milan i Laktaši. Delegirna je sudijska trojka Duško Bundalo, Jovan Vranješ i Mirjana Lukić. Početak utakmice na centru nema nikoga, izuzev delegata Mirka Trninića, koji se pravdao da sa nedolaskom trojke nema nikakve veze, i da nije njegovo da zove sudije na utakmicu! Igrači stigli raspoloženi da odigraju meč, odluče da trener Milana Slobodan Crnadak obuče sudijsku odoru (kakva ironija, jer taj isti je nokautirao sudiju Pupčevića koji je bio u komi sedam dana), a za pomoćnika postaviše Milana Vujakovića, predsjednika OFS Laktaši! Susret odigran i završen pobjedom domaće ekipe od 1:0.

U Milosavcima su igrali Župa i drugoligaš trnska Sloga. Pojavio se samo glavni sudija Đuro Vunjak, linije popunili ekonom domaćina i navijači! Susret završen pobjedom tima iz Trna 5:1.

U Mrčevcima su na teren izašli Tamaris i Borac Maglajani. Delegirana sudijska trojka u sastavu Bojan Ančić, Živko Lekić i Ljubo Ješić. Niko se nije pojavio! Susret odigran bez sudija, pobjeda pripala Tamarisu 4:1.

Četvrti duel Crni Vrh – Potkozarje. Delegirani Srđan Vuković, Aleksandar Smiljanić i Ognjen Vučen, pojavila se sve trojica! Ipak, za razliku od prethodna tri duela, ovaj sa zvaničnicima prošao je u incidentnim situacijama, utakmica je odigrana gotovo na granici regularnosti, viđena su tri penala, dva za domaću ekipu, gosti ganjali po terenu Vukovića, ali na kraju se sve nekako završilo pobjedom gostiju 3:4.

Interesantno u cijeloj priči da je Udruženje fudbalskih sudija i instruktora u OFS Laktašima formirano u aprilu 2016. godine, a prvi seminar održan je nedavno. Na broju ima više od 15 arbitara, od kojih su svi te famozne srijede bili slobodni. Zašto nisu izašli na teren, to je već drugo pitanje, da li je u pitanju bojkot, ili loša organizacija u OFS Laktaši, neko bi trebao dati odgovor na to pitanje.

I ako ne bude objašnjenja na isti, odgovornost bi trebalo da preuzme PFS Gradiška, pod čijim patronatom je OFS Laktaši, pa na kraju i FSRS, tj. sudijski segemnt ove asocijacije.

To bi mogao najbolje koordinisati Dragan Banjac, to i jeste njegov posao……