Dragan Banjac je potvrdio da do kraja ostaje najodaniji igrač Mile Kovačevića!

Na posljednjoj utakmici  Premijer lige BiH u kojoj je Borac pobjedio Tuzla siti rezultatom 2:0, a poslije koje je i trener gostiju i legendarni član reprezentacije BiH i Kraljevskog kluba Elvir Baljić nije imao primjedbu, naprotiv čestitao je domaćinu na zasluženoj pobjedi. Međutim primjedbu je imao ”svemogući” Dragan Banjac. Naime kontrolor susreta Dragan Prtvar iz Istočnog Sarajeva za korektno obavljen posao glavnog sudiju meča Adisa Mulahasanovića, (Sarajevo), je ocijenio sa 8,3 čemu se na sjednici Komisije za sudije i suđenje FS BiH žestoko usprotivio Dragan Banjac i sa Ibrahimom Hasanbegovićem preglasao dr Zorana Rebca smanjujući ocjenu sudiji Mulahasanoviću na 7,9.

Ostaje dilema zašto na čistu pobjedu Borca Banjac, po ko zna koji put, stavlja mrlju. Iako je bilo nagovještaja da se Banjac priklonio fudbalskoj većini u Republici Srpskoj, ovakvim potezom ostao je vjeran usamljenom Mili Kovačeviću kome, posebno u trenutnim okolnostima smeta snažan Borac.

Osim Hasanbegovića i Banjca niko čak ni od gostujuće ekipe nije zapazio trenutak kada je, kako su tvrdili, neko od fudbalera Borca, namjerno igrajući rukom, prekinuo gostujući ”obećavajući napad.”

Zoran Rebac je pored ljekarskog, stekao ugled kao Savezni fudbalski sudija na ”A” listi jedne od najjačih liga Evrope, Prve lige bivše SFRJ. Za razliku od dr Rebca, Dragan Banjac, kao ni Ibrahim Hasnbegović, sudije sa ”B” lista, Prve, odnosno nekadašnje nižerazredne lige, ne ispounjavaju uslove za poslove u Komisiji i Komitetu za sudije i suđenje FS BiH, pa je nadglasavanje ”znalaca” nad ”neznalcem” još veći apsurd u zemlji čudesa.

Borac nezadrživo krči put prema vrhu BiH fudbala, a Banjcu i Kovačeviću je jasno da na tom putu za njih više nema mjesta….