Prvo kolo Područne lige Banjaluka donijelo je duel u Bajincima između Mladosti i Gomionice. Slavio je “novajlija” Mladost sa 2:1, a utakmica je ponudila veliki broj prilika, vodstvo Mladosti, povratak gostiju, dramu u finišu i na kraju pobjedu domaće ekipe. Bilo je i varnica na samom terenu, ali u duhu fer-pleja.

U Bajincima su tako najavili uspješnu sezonu, a u Gomionici su vidjeli da mogu i sa najboljima, pa uz malo bolju fizičku pripremljenost mogu se upustiti i u borbu za najveće domete. Jedan od onih koji je debitovao za goste jeste Nedeljko Panić, 16-ogodišnji fudbaler kome će duel u Bajincima ostati u dugom sjećanju bez obzira na poraz.

A, poslije utakmice “čuvena Bajinačka treća poluvremena”. Uz iće i piće prijateljski stisak ruke stvoreno je još jedno fudbalsko drugarstvo. Predsjednik FK Gomionica Dragan Batar imao je samo riječi hvale.

-Mogu samo obećati da sve ovo i vi doživite u Bronzanom Majdanu. Hvala vam na toploj dobrodošlici, ovakve utakmice i druženja vraćaju vjeru u fudbal. Dobili smo još jedne sportske prijatelje, ovo i jeste bit nas nižerazrednih, da se uz loptu družimo upoznajemo, zbližavamo. Današnji dan za čistu desetku – poručio je Batar.

Valjda to može samo fudbal, u inat onima koji su htjeli ugasiti i jedne i druge u kratkim vremenskim intervalima…..