U okviru Vidovdanskog sabora u Bajincima održano je prvo kolo Kupa Republike Srpske u vožnji preciznosti (vožnja fijakera kroz čunjeve). Pobjednik u vožnji dvoprega je bio Slaviša Krunić iz Konjičkog kluba „Conversano“ iz Banjaluke, drugi je bio Mićo Sarajlić iz Gradiške, a treći Mićo Ristić iz Laminaca.

U vožnji jednoprega prvo mjesto je pripalo Konjičkom klubu „Čokorska polja“ iz Banjaluke. Drugo mjesto je zauzeo Konjički klub „Posavko“ iz Gradiške, a treće Konjički klub „Neapolitano“ Bajinci i fijaker Nenada Barašina.

Vožnji je prethodio defile fijakera na stadionu „Mala greda“ u Bajincima kojem je prisustvovao veliki broj mještana, a među njima su bili i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti na čelu sa načelnikom opštine Mlađanom Dragosavljevićem, zamjenikom načelnika Draganom Mikićem i načelnicima opštinskih odjeljenja.

Održan je i kraći nastup Kulturno-umjetničkog društva „Mladost“, a mališani iz ovog folklornog društva imali su priliku da se provozaju fijakerima.

Zbog nevremena koje je u kasnim popodnevnim časovima zahvatilo Bajince, otkazana je fudbalska utakmica selekcija omladinskih liga Područnog fudbalskog saveza Gradiška i utakmica fudbalskih veterana opštine Srbac i reprezentacije veterana Republike Srpske.

Jak vjetar nosio je sve pred sobom, a i stariji bajinčani se nesjećaju ovakvog nevremena koje je za kratko vrijeme ostavilo pustoš iza sebe.

Prethodnih dana u sklopu Vidovdanskog sabora održana je smotra lovačkih pasa, noćni turnir u malom fudbalu i međuopštinsko prvenstvo u boćanju.