Škola fudbala BAAP Evrogol iz Pelagićeva potpisala je Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Crvenom zvezdom iz Beograda. Ovim će mladi fudbaleri iz Pelagićeva biti u sistemu Omladinske škole svjetskog i evropskog prvaka. Sada će biti puno lakše da dječaci sa područja Posavine i šire regije dosanjaju svoj san i zaigraju u crveno-bijelom dresu.

Ugovor su potpisali Svetozar Mijailović, predsjednik FK “Crvene zvezde” i Vojo Sajlović, sportski direktor ŠF “BAAP Evrogol”, u prostorijama Crvene zvezde.

– Mi smo prezadovoljni, što je naš višegodišnji rad, ovim Ugovorom dobio punu potvrde ispravnosti rada, a i ostvarenih rezultata širom Evrope i naše regije. Crvena zvezda je  veliko ime i naše je zadovoljstvo veće, što su našu školu izabrali za partnera. Imamo izuzetno talentovane dječake, koji su potvrdili svoj kvalitet, a u narednom periodu očekujemo još dosta novih mladih fudbalera, jer ćemo ubuduće raditi po planu i programu Omladinske škole Crvene zvezde, što će sigurno biti dodatni kvalitet, a bićemo srećni kada neki naš fudbaler obuče crveno-bijeli dres, ističe Vojo Sajlović, sportski direktor Škole fudbala BAAP Evrogol iz Pelagićeva.

U Omladinskoj školi Crvene zvezde naglašavaju da područje Republike Srpske uvijek bilo nepresušni izvor talenata, pa očekuju da ova saradnja nastavi taj trend.

– Sa teritorije Republike Srpske ponikli su mnogi današnji i nekadašnji vrhunski fudbaleri najtrofejnijeg srpskogkluba. Očekujem da tako bude i u budućnosti, a da to želimo, dokaz je i potpisivanje Ugovora, naglasio je prvi čovjek crveno-bijelih, Svetozar Mijailović.

– Omladinska škola Crvene zvezde ima svoj cilj i od tog cilja neće odustati. Cilj jeste proizvodnja igrača za prvi tim. U tom procesu veoma bitna karika su škole fudbala, koje pokrivaju teritoriju Srbije, ali i Republike Srpske, kaže Dragan Mladenović, direktor Omladinske škole Crvene zvezde.