Asmir Avdukić, imenovan je za šefa Stručnog štaba Željezničar Sport team!

Poslije rastanka sa Zoranom Ćurguzom, koji je preuzeo kormilo dobojske Sloge, u prvoligašu sa “Predgrađa” istakli su da će se okrenuti traženju riješenja iz vlastitih redova, i nekako logično izbor je pao na Avdukića.

– Dogovorena je saradnja na dvije godine. Avdukić dolazi iz našeg sistema, dobro poznaje situaciju u klubu. Vodio je naše juniore i dogovor je bio da dobije priliku nakon odlaska Zorana Ćurguza koji je tu bio tri godine – rekao je direktor kluba Radomir Popović.

Avdukić je već godinama čuvar mreže Želje, ali i trener veoma uspješne škole golmana, a posljednje dvije sezone vodio je i juniore, sa kojima je prvo izborio plasman u Omladinsku Premijer ligu, a onda i izborio opstanak sa istima. Imao je poteškoća u radu, jer gotovo cijela juniorska ekipa igrala je za prvi tim Želje, a on se oslanjao većinom na kadete, ali rezultati opet nisu izostali.

– Dobio sam priliku i zahvalan sam klubu na tome. Željezničar Sport Team uvijek ima mladu ekipu i tako će biti i naredne sezone. Sa radom počinjemo već u nedjelju kada ćemo odraditi prvi trening. Ostaje nam da do kraja definišemo plan priprema i prijateljske utakmice – rekao je Asmir Avdukić.

I sada u radu sa prvim timom na raspolaganju će imati gotovo sve klince koje je vodio u mlađim selekcijama, pa gotovo da se ništa neće ni promjeniti izuzev ranga takmičenja, a to je ovaj put elita Republike Srpske.