Radovi na izgradnji infrastrukture na pomoćnom stadionu sa vještačkom podlogom “Luke 2” završeni su za ovu godinu. Naime, radnici “Mrkonjić puteva” završli su asfaltiranje staze između terena i prostora za tribine. Nabavljen je metalni  kontejner, kao privremeno rješenje za svlačionice.

Kao što je poznato svlačionice za potrebe „Luka 2“, gradiće se u kompleksu zgrade za gradski bazen, koja naredne godine treba da se gradi uz kompleks pomoćni stadionu. Iste svlačionce bi se koristile i za potrebe gradskog bazena.

Ranije na stadionu su postavljene kućice za rezervne igrače i službena lica, te uz podlogu sa vještačkom travom i reflektori za noćno odigravanje utakmica. Tako je Mrkonjić Grad uz još pet, šest gradova u Republici Srpskoj dobio stadion sa rasvjetom za odigravanje noćnih utakmica. U planu je gradnja betonskih tribina.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević, kaže da je u izgradnju pomoćnog stadiona sa vještačkom podlogom „Luke 2“ uloženo milion maraka.

-Naš strateški cilj je da našoj omladini koja trenira u Fudbalskom klubu Sloboda obezbijedimo vrhunske uslove za treniranje. Da im obezbjedimo i vrhunske trenere i sve što je potrebno. Samo da, kažem da u Omladinskoj školi fudbala trenutno trenira 140 dječaka i djevojčica. Ovih dana smo završili radove na asfaltiranju dijela oko stadiona, koji nam je bio ostao nezavršen. Nabavili smo kontejner koji će privremo služiti za potrebe svlačionica. Kako bi se djeca prije i poslije treniga mogu presvući u sportsku opremu. To je pogotovo važno kada su loše vremenske prilike, kada pada kiša. Želim da naglasim da ostali, planirani radovi na uređenju oko stadiona neć stati. U toku je izrada  budžeta za 2022. godinu, koji je planiran od 16 milona maraka. I u budžetu biće planirana značajna sredstva za izgradnju sportske infrastrukture, kako za stadion „Luke 2“, ali i za stadionu „Luke jedan“, sa travnatom podlogom gdje se igraju prvenstvene utakmice. Naravno, u budžetu su planirana i sredstva za sport, jer naša je žalja da naš grad i dalje zadrži status grada sporta – kaže Vođević.

    DERBI

U Mrkonjić Gradu ove sedmice tema svih tema je fudbalska utakmica Slobode i Lakataša, koja se u nedjelju s početkom u 13 časova igra na stadionu “Luke”. Od ishoda ovog meča, zavisi koje će ekipa biti jesenji prvak. Mrkonjićanima odgovara samo pobjeda, a gosti bi i sa nereješenim rezultatom ili pobjedom bili jesenji prvaci. U upravi mrkonjićkog drugoligaša očekuju dobru utakmicu, veliku posjetu i pobjedu svojih fudbalera. Ali i pobjedu fudbala, jer bez obzira na na ishod ovoga meča, fudbal će se i dalje igrati i u Mrkonjić Gradu i Laktašima.

Ipak, fudbala je samo sport, a u gradu podno Lisine igra se organizovano gotovo stotinu godina.

Iz uprave Slobode upućen je poziv ljubiteljima fudbala u Mrkonjić Gradu, da dođu u što većem broju i podrže svoje fudbalere: do pobjede i jesenje titule.

    -Nas dvije hljade, i njih jedanest i titula je naša!- Parola je koja se ovih dana može čuti u Kraljevskom Gradu!

Tekst i foto: Slobodan Dak