Fudbaleri Borca sinoć su stigli na 14-odnevne pripreme u Antaliji, a već danas odradiće dva treninga, od kojih je prvi bio u teretani.

Ekspedicija Borca poslije 16 časova puta, smjestila se u luksuzni Hotel “Titanik” na obali Sredozemnog mora, gdje će ostati do 13. februara, a za to vrijeme odigrati i četiri kontrolne utakmice. S pravom se može reći da je Antalija raj na zemlji, ali za one koji ovdje dođu turistički. Kada je u pitanju rad, on će biti paklen, ali “Titanik” nudi bezbroj mogućnosti da se lako resetujete, i zato je turska obala svjetska top destinacija, kada su u pitanju sportske ekipe iz cijelog svijeta.

Iako je put sam po sebi bio naporan, trener Marko Maksimović odmah je uspostavio “žestok tempo”, i fudbalere je razvrstao u dvije grupe, koje su odradile trening u teretani. I pored zahtjevnog treninga, atmosfera je bila i više nego dobra, pa se često mogao čuti smjieh, kao potvrda da su banjalučani u Tursku došli da “čekiraju” još jedan izlazak na međunarodnu scenu.

– Radićemo sve vrijeme dva puta dnevno. Јednom u teretani, drugi put na terenima, izuzev dana kada imamo utakmice, ali i tada će grupe koja ne bude u kombinaciji, imati trening sa loptom. Nadam se samo da će nas zaobići povrede, a ovdje zaista imamo odlične uslove, rekao bi vrhunske – naglasio je trener Marko Maksimović, kojeg je svakako obradovala vijest da je Ugovor produžio Goran Zakarić, i on je našao svoje mjesto u avionu među 30 fudbalera koji su pošli na pripreme.

Već sutra (nedjelja) Borac očekuje prva kontrolna utakmica, a rival je Kizilkum iz Zarafšona, prvoligaš iz Uzbekistana.

Potom 3. februara “crveno – plavi” će igrati sa rumunskim drugoligašem Čikšeredom, da bi na kraju protivnici bili ruske ekipe: Ural, 6. februara i Krila Sovjetov, 12. februara.