Alija je zatekao suprugu u krevetu sa ljubavnikom, ubio ih je sa 54 udarca sekirom, a sad kaže da “nije to planirao”!


Hrustić je prvostepenom presudom prijedorskog Okružnog suda osuđen na 35 godina zatvora, da bi mu u drugostepenom Vrhovni sud RS smanjio kaznu na 30 godina.

To je u žalbi pred Vrhovnim sudom RS izjavio Alija Hrustić, koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva supruge Azre Hrustić i njenog ljubavnika Envera Halilagića, koje je 54 puta udarao sekirom i nožem nakon što ih je gole zatekao u krevetu.

Zločin se dogodio 27. maja 2017, u kući u kojoj je Azra radila kao pomoćnica u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora. Hrustić je prvostepenom presudom prijedorskog Okružnog suda osuđen na 35 godina zatvora, da bi mu u drugostepenom Vrhovni sud RS smanjio kaznu na 30 godina.

Na to su žalbe uložili i tužilaštvo i odbrana, koja je zatražila da se presuda ukine i suđenje ponovi. Hrustićev advokat Jevto Janković smatra da je presuda nezakonita, jer je činjenično stanje pogrešno utvrđeno i to, kako tvrdi, nestručnošću tužioca i sudije iz Prijedora, ali i vještaka. Smatra da se u ovom slučaju nikako ne može raditi o teškom ubistvu, već ubistvu na mah izazavnom situacijom u kojoj se optuženi našao kada je suprugu zatekao u krevetu s ljubavnikom.

– Alija je otišao do svoje kuće i kada je ušao zatekao je dvoje golih ljudi. Vidjevši tu scenu udario ih je 54 puta, od čega je između 15 i 20 udaraca bilo smrtonosno. Kakvi su bili udarci svjedoči i to što je pukla držalica sjekire – rekao je Janković.

On je pojasnio da je Hrustić ostavio sjekiru i nož na mjestu zločina i otišao kući, gdje je pokušao da se objesi, u čemu ga je sprečio sin Ethem. Potom se sam predao policiji.

– Tu nema direktnog umišljaja, to ne može uraditi uračunljiv čovek – tvrdi Janković.

Ukazao je da su vještaci tužilaštva Sanja Vukadinović Stojanović i Tatjana Dragišić njegovog klijenta oglasili uračunljivim na osnovu jednog razgovora, koji je trajao manje od dva sata, a Janković smatra da je sama procjena urađena za manje od 10 minuta. S druge strane, vještak odbrane Mirko Nikolić je s njim proveo 120 sati i zaključio drugačije.

– Tužilac Ljubo Macanović mi je rekao da je to čisto ubistvo na mah. Trebalo je da izmjeni optužnicu, ali je sudija Mirjana Basrak napravila pauzu od pola sata koju niko nije tražio, a po povratku tužilac odustaje od izmjene. To je teška zloupotreba – rekao je Janković.

Smatra da njegov klijent nije imao pravično suđenje i da mu je povrijeđeno pravo na odbranu.

Republički tužilac se nije pojavio na žalbenom ročištu.

Vrijeđao tužioca

Tokom postupka advokat Jevto Janković je novčano kažnjen sa 8.000 KM. Kazna od 3.000 KM izrečena mu je jer je nedolaskom na glavni pretres prouzrokovao ponavljanje suđenja, a kazna od 5.000 KM je zbog vrijeđanja tužioca i sudije, koje je nazvao psihopatom i polupsihopatom. Tako ih je nazivao i u žalbi tvrdeći da je na to ponosan.

“Večernje novosti”

 

Next post PRIJEDORČANKI VIOLETI BOŽOVIĆ OSKAR Svjetske literarne akademije

Previous post PLAVŠIĆEV PRVENAC U DRESU RADNIKA!

Nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

error: