Bliži se kraj kalendarske godine, a 2017.je modričkom sportu donela vrhunske rezultate. U petak je u Modriči održana manifestacija “Veče sporta” kako bi takmičari iz više sportova sumirali rezultate, gradili prijateljstva i kovali planove za narednu godinu.

Anastasija Grbić je 7 godina član Džiju džicu kluba “Ipon” iz Modriče.

 – Zadnje takmičenje bilo je Svjetsko prvenstvo gdje sam od 16 takmičara osvojila 3.mjesto. U ovoj godini sam imala sedam takmičenja. Prezadovoljna sam usponom svoje karijere i u narednoj godini imaću svjetsko takmičenje u Atini – rekla je ona.

Dušan Jovanović sa 16 godina dominira u Košarkaškom klubu Modriča. U ovom kolektivu je punih pet godina.

– Ambicije su nam da stvorimo takve mlađe selekcije koje će sa dosta uspjeha nastupiti u 2.ligi i da gledamo da se plasiramo rang više. Nedavno smo pobijedili tuzlansku Slobodu, prvi smo na tabeli bez ijednog poraza. Želim da zaigram u većem klubu, Crvena zvezda ili Partizan, a moja Modriča da bude u Ligi mladih kako bi se borili sa najboljim ekipama u BiH– poručio je Jovanović.

Milana Božić je tehničar u OK Modriča.

 – Cilj nam je da budemo što bolje plasirane u Premijer ligi BiH. Nisu rezelutati na željenom nivou, ali radimo i treniramo u Kulturno – sportskom centru gde nema grijanja. Čujemo da će se to popraviti uskoro. Pozdravljam manifestaciju “Veče sporta”, nemamo ovakve česte prilike, ovo je pun pogodak –rekla je Božić.

Marko Tadić, ofanzivni vezni igrač, ljetos je postao akvizicija Alfa Modriče i njen najefikasniji strijelac. Nebojša Prljeta je proglašen najboljim fudbalerom Alfa Modriče. Oba su dobili novčane nagrade od generalnog sponzora.

 – Navikli smo na ovakva dešavanja. Imamo čestitu rukovodeću strukturu i marljivog sponzora. Lijepo je da se okupljamo i da jedni drugima čestitamo ostvareno. Uvjeren sam da smo novi šampioni drugoligaškog Zapada i od ljeta novi član Prve lige RS– obećao je Tadić.

Nebojša Prljeta je „škrtario“ na riječima, ali je na terenu često maštovit.

 

– Godi titula najboljeg fudbalera Alfa Modriče u ovom trenutku. Ipak, kolektiv je pobedio i zato smo prvi u svom rangu takmičenja. Hvala svima i svako dobro u životu – kaže Prljeta.

Predsjednik Alfa Modriče Petar Jelić je na ovoj manifestaciji bio u društvu Slobodana Tešića, savjetnika za sport predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika. Jelić je domaćinu manifestacije i potpredsjedniku Alfa Modriče Iliji Jevtiću uručio vrijedan poklon, umjetničko dijelo. Radi se o izgledu stadiona i grbu kluba, rađenom u drvetu.

 

-Volim sport. Nikada nisam stao i sve što sam ostvario do sada, nije dovoljno. I u sportu je tako. Moramo biti još bolji. Želio sam kroz ovu manifestaciju da okupimo sve sportiste grada. Sport je zgodna prilika za druženje, prijateljstva. Volim mladost, volim sport. Nećemo stati, idemo dalje. Ne bih ni došao u naš fudbalski kolektiv da nisam vjerovao da ćemo stići do Premijer lige BiH, ali prvo moramo da se vratimo u Prvu ligu Republike Srpske. Moramo se vratiti svim sportskim granama, da se gledaoci vrate našem sportu, jer on zahtjeva masovnost, potrebna mu je podrška  – rekao je Ilija Jevtić.

Sve u svemu, godina koja je na izmaku ostaće zabilježena kao period u kome je modrički sport ponovo se vinuo ka željenim visinama. Rezultati postoje, ali želi se više. Želi se ono što je nekada bilo. Modriča je slovila za grad sporta.

Sve je izvjesnije, grad sporta će i ostati…