Hrvatski admiral u penziji Davor Domazet Lošo (72) izneo je šokantne tvrdnje navodeći da cijela Bosna i Hercegovina, kao i dijelovi Srbije i Crne Gore pripadaju Hrvatskoj.

Ovo nema veze sa Drugim svjetskim ratom, ali zna se da je cijela Bosna i Hercegovina zapravo hrvatsko kraljevstvo, to je hrvatska zemlja. Neka bude jasno svima, hrvatska zemlja je i Boka Kotorska, sve do Ulcinja, odnosno južno do Budve – rekao je Lošo gostujući na Osječkoj televiziji.

– Takođe, da Srbima ne govorim da je hrvatska zemlja Srem, Bačka i delovi Banata –dodao je admiral.

Admiral Lošo je naglasio da globalističkim lijevo liberalnim centrima nisu interesantne lijevo liberalne političke stranke, jer u njima imaju sigurna uporišta i oslonce, pri čemu je i za HDZ rekao da je “otet hrvatskom narodu” uprkos još snažnoj emotivnoj vezi i dijela članstva i biračkog tijela prema tom pokretu zbog formiranja hrvatske države.

Lošo tvrdi da je Hrvatska izložena “nikada žešćim velikosrpskim zahtjevima i namjerama, čiji je eksponent Milorad Pupovac kao i nikada nestalim italijanskim, mađarskim, ali i novonastalim muslimansko-bošnjačkim ciljevima, koji se jasno vide u udarima na Katoličku crkvu u BiH”.

Inače, Lošo je bio savjetnik prethodne predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, koja ga je smijenila 2017. godine, nakon dve i po godine na funkciji, prenosi B 92.