U zemlji zvanoj Bosna i Hercegovina sve je moguće, pa i to da finalne utakmice Kupa BiH vode arbitri iz gradova odakle dolaze finalisti!

Kao što smo i najavili, pravdu na “Grbavici” djeliće Dragan Petrović, koji je u nedjelju masakrirao Radnik na “Koševu” nedosudivši tri kaznena udarca sa sastav iz Bijeljine. Kako će proći još jedan srpski predstavnik u “šeher gradu” ostaje da se vidi, ali ako je suditi po scenariju s “Koševa” Krupi se u “dolini Ćupova” i ne piše baš dobro….

Napominjemo da će revanš u Krupi na Vrbasu voditi sarajevski arbiter Peljto.

Ipak, ono što bode u oči jeste odabir službenih lica za finale Kupa BiH, koje bi trebalo biti svetkovina i kruna sezone. Među osam odabranih, nalaze se šestorica Srba i dva Bošnjaka! Kartu za finale nije zaslužio niti jedan Hrvat?

Da li to FSBiH udara penale prije svega hrvatskim klubovima, koji su prošle godine uzeli duplu krunu (Zrinjski titulu, a Široki Brijeg Kup), dok je sada već izvjesno da će titula ponovo u Mostar, a lako moguće bokal Kupa za kanjon “Tijesno”, što znači da bi u dvije sezone zaredom “velikani”, kako im tepaju sarajevski mediji, ostali bez ičega…..Scenario vrlo dohvatljiv, iako će oni opet naći krivca, da li u nekom srpskom ili hrvatskom klubu, ili pojedincu sasvim svejedno, kad kola krenu nizbrdo, a odavno već “curikaju” nizastranu, okriviće “nekog Gavrila Principa”, jednostavno mora se. Po nalogu i po istoriji, da je više (ne)ponavljamo…..(sjetimo se Bandića)

Pored kontroverznog Petrovića, uz aut liniju mahaće Damir Lazić (Brčko) i Sreten Udovičić (Prijedor), dok je četvrti arbitar Zoran Grbić (Prijedor). Ulogu petog i šestog sudije obavljaće Vladimir Bijelica (Istočno Sarajevo) i Miloš Gigović (Gradiška). Delegat je Haris Idrizović (Konjic), a kotrolor suđenja Muhamed Osmić iz Maglaja.

Zašto je napravljena ovakva raspodjela službenih lica, i kome to sve odgovara ostaje da se vidi, jer 180 minuta bitke tek je pred nama……